سمعک نامرئی
سمعک نامرئی

اولین درخواستی که اکثر بیماران نیازمند سمعک از ما دارند این است که برای آنها سمعک نامرئی تجویز شود. اما سمعک نامرئی چیست و برای چه کسانی استفاده از آن مجاز است. در این مقاله سعی شده‌است که راهنمایی جامع و کاملی را در مورد سمعک نامرئی در اختیار خوانندگان قرار دهیم. سمعک‌های نامرئی با اسامی مختلفی در بازار وجود دارد.

سمعک نامرئی چیست؟

سمعک نامرئی
سمعک نامرئی

سمعک نامرئی(IIC) در واقع همان سمعک داخل گوشی است که در سایز بسیار کوچک ساخته می‌شود. اکثر بیماران نیازمند سمعک تمایل دارند که از سمعکی استفاده کنند که امکان دیده‌شدن کمی داشته باشد و یا اصلا قابل دیدن نباشد. از این رو اولین درخواستی که از ما دارند این است که برای آنها سمعک نامرئی تجویز شود. کمپانی‌های ساخت سمعک نیز به دلیل درخواست بیشتر بیماران برای استفاده از سمعکهای نامرئی همواره در تلاش هستند که سمعک‌هایی با سایز کوچکتر تولید نمایند. سمعک‌های نامرئی در هر برند دارای نام متفاوتی هستند. ساند لنز(soundlens)، نانو(Nano)، لیریک (Lyric)، سیلک (Silk)، كويكس(quix)، ايكس‌تی‌ام(XTM)، اينوكس(Inox) و …

نام کلی سمعک‌های نامرئی IIC است که مخفف نامرئی در داخل کانال(inviseble in canal) می‌باشد. سمعک‌های نامرئی در دو نوع پیش‌ساخته و قابل‌ساخت به بازار عرضه شده‌اند. در نوع پیش‌ساخته سمعک IIC نیاز به قالب‌گیری از گوش بیمار نیست و سمعک به صورت آماده در دسترس است و کافی است که سمعک توسط شنوایی‌سنج تنظیم گردد و پس از آن بیمار می‌تواند از سمعک استفاده نماید.

در سمعک نامرئی قابل‌ساخت روش تجویزی به این صورت است که از گوش بیمار قالب‌گیری صورت می‌گیرد و قالب برای ساخت به لابراتوار ارسال می‌گردد و سمعک ساخته می‌شود. قالب‌گیری سمعک IIC با سمعک‌های دیگر متفاوت است و شنوایی‌شناس باید تا بعد از خم دوم و نزدیکی پرده‌گوش را قالب‌گیری نماید.

اندازه سمعک‌های نامرئی رابطه مستقیمی با قطر کانال گوش دارد. هر چه قطر مجرای گوش بیشتر باشد، اندازه سمعک IIC کوچکتر خواهد شد و در عمق بیشتر از مجرا قرار می‌گیرد. در صورتیکه کانال گوش بیمار باریک باشد، نمی‌توان سمعک کاملا نامرئی برای بیمار ساخت. زیرا اندازه و حجم داخل پوسته سمعک باید در حدی باشد که بتوان بُرد سمعک، میکروفون، رسیور، سیم‌های رابط و جای باتری را در داخل پوسته جای داد. در این موارد بهتر است که از سمعک‌های پیش‌ساخته نامرئی استفاده شود. سمعک‌های نامرئی پیش‌ساخته یا آماده توسط ربات ساخته‌می‌شوند و برای افرادی که کانال گوش باریک دارند مناسب‌تر هستند و می‌توانند تا عمق بیشتر در داخل مجرا قرار بگیرند.

مزایای سمعک‌های نامرئی

معایب سمعک نامرئی

انواع سمعک نامرئی

در حال حاضر به دلیل تقاضای زیاد بیماران برای استفاده از سمعک‌های IIC تقریبا تمامی کمپانی‌های تولید‌کننده سمعک، یک یا چند مدل سمعک IIC را به بازار عرضه نموده‌اند. رقابت اصلی شرکتهای سمعک در اندازه سمعک IIC نیست و تقریبا اندازه سمعک‌های IIC در اکثر برندها به یک اندازه است و تفاوت زیادی ندارند و میزان نامرئی بودن سمعک در حال حاضر بسته به اندازه کانال گوش بیمار است. هر چه کانال گوش بیمار بزرگتر باشد، سمعک مخفی‌تر خواهد بود.

سمعک نامرئی زیمنس (سیگنیا)

سمعک نامرئی پیش‌ساخته زیمنس
سمعک نامرئی پیش‌ساخته زیمنس

کمپانی زیمنس یا سیگنیا دارای چندین مدل سمعک IIC پیش‌ساخته(آماده) و قابل ساخت IIC می‌باشد. سمعک‌های نامرئی زیمنس به دو گروه سیلک(Silk) و اینزیو(Insio) تقسیم می‌شوند. سمعک سیلک جزء سمعک‌های پیش‌ساخته زیمنس است و سمعک insio جزء سمعک های قابل ساخت زیمنس محسوب می‌شود.

سمعک نامرئی Insio Primax IIC

Insio  IIC
Insio IIC

سمعک Insio Primax IIC دارای تکنولوژی پرایمکس زیمنس است که در سال 2016 معرفی شده‌است. این سمعک تا کم‌شنوایی‌های متوسط را پوشش می‌دهد و در صورتیکه سایز کانال بیمار بزرگ باشد، می‌توان از رسیور پاور استفاده کرد و تا افت 75 را جواب می‌دهد.این سمعک در سه رده 3 و 5 و 7 زیمنس موجود است.

سمعک نامرئی Insio Nx IIC

سمعک Insio Nx IIC دارای تکنولوژی NX زیمنس است. این سمعک در سال 2017 در سه رده تکنولوژی معرفی شده‌ است و در پوشش کم‌شنوایی همانند سری پرایمکس است.

سمعک نامرئی Insio Signia Experience IIC

سمعک نامرئی Insio Signia Experience IIC
سمعک نامرئی Insio Signia Experience IIC

سمعک Insio Signia Experience IIC در سال 2019 در سه سطح تکنولوژی معرفی شد. تکنولوژی سیگنیا اکسپرینس یکی از تکنولوژی‌های عالی زیمنس محسوب می‌شود.

سمعک نامرئی Insio AX IIC

سمعک Insio AX IIC جدیدترین سمعک IIC زیمنس است که در سال 2021 معرفی شده‌است. این سمعک در هر سه سطح تکنولوژی موجود است و از تکنولوژی AX سیگنیا استفاده می‌کند.

سمعک نامرئی سیلک(Silk) زیمنس

سمعک نامرئی سیلک (Silk) زیمنس یا سیگنیا جزء سمعک‌های پیش‌ساخته یا آماده زیمنس است. سمعک سیلک از سال 2016 به بازار معرفی گردید. تجویز سریع، صدای شفاف، قابلیت اتصال به موبایل جهت تنظیم بلندی صدا و تغییر برنامه سمعک و نامرئی‌بودن سبب شد، که در مدت زمان کوتاهی سمعک سیلک به یکی از محبوب‌ترین سمعک‌های IIC تبدیل شود. سمعک سیلک در تکنولوژی‌های زیر و در هر سه رده 3 ، 5 و 7 زیمنس موجود است.

سمعک نامرئی اتیکن

سمعک نامرئی اتیکن
سمعک نامرئی اتیکن

سمعک اتیکن یکی از پیشگامان ساخت سمعک نامرئی یا IIC است. سمعک‌های زیر جزء سمعک‌های نامرئی اتیکن(Oticon IIC) محسوب می‌شوند.

سمعک های IIC اتیکن همگی از نوع قابل ساخت هستند و بسته به کانال گوش بیمار از کم‌شنوایی ملایم تا شدید را پوشش می‌دهند. رضایت بیماران در استفاده از و کیفیت صدای سمعک اتیکن بالاست و بیمارانی که از سمعک IIC اتیکن استفاده می‌نمایند دارای رضایت بالای 80% می‌باشند.

سمعک نامرئی فوناک

کمپانی فوناک دارای هر دو نوع مدل سمعک IIC پیش‌ساخته و قابل ساخت است. که به بررسی هر دو نوع می‌پردازیم.

سمعک نامرئی Lyric فوناک

سمعک نامرئی

این سمعک در سال 2012 به بازار معرفی گردید. سمعک lyric یکی از کوچکترین سمعک‌های موجود می‌باشد. این سمعک را می‌توان برای کم‌شنوایی‌های ملایم و ملایم رو به متوسط تجویز کرد. مشکل عمده این سمعک طول عمر پایین و مشکل در تعویض باتری و ورود جرم به داخل سمعک است که باعث کاهش طول عمر و خرابی سمعک می‌گردید. به همین دلیل این سمعک در تعداد محدود تولید شده‌است. همچنین این سمعک فقط برای طیف محدودی از کم‌شنوایی‌ها قابل استفاده است.

سمعک نامرئی VitroB Titanium فوناک

سمعک نامرئی VitroB Titanium فوناک
سمعک نامرئی VitroB Titanium فوناک

سمعک VitroB Titanium مدل IIC تکنولوژی Belong فوناک است که در دو رده 50 و 70 تولید شده‌است. همانگونه که از نام این سمعک پیداست‏، بدنه این سمعک از جنس تیتانیوم بوده و بسیار مقاوم است. ظاهر این سمعک نیز بسیار زیبا می‌باشد. این سمعک دارای استاندارد IP68 در مقاومت در برابر آب و گرد و خاک است. از این رو خراب شدن این سمعک در مواجهه با جرم و ترشحات گوش بسیار کمتر است. در ساخت این سمعک از تکنولوژی چاپگر سه‌بعدی استفاده می‌شود.

سمعک نامرئی Phonaknano Venture فوناک

Phonaknano Venture
Phonaknano Venture

یکی از سمعک‌های محبوب نامرئی فوناک است که در هر چهار رده تکنولوژی 30/50/70/90 موجود است. جنس پوسته این نوع سمعک از پوسته معمولی می‌باشد و می‌توان آنرا برای کم‌شنوایی‌های ملایم تا متوسط شدید تجویز کرد.

سمعک نامرئی ریساند(Resound IIC)

سمعک نامرئی ریساند(Resound IIC)
سمعک نامرئی ریساند(Resound IIC)

ریساند یکی از برندهای محبوب و مقاوم دانمارکی است که در زمینه تولید سمعک IIC دارای سمعک‌های با کیفیت و کوچکی می‌باشد. مزیت اصلی سمعک‌های IIC ریساند دارا بودن قابلیت ضدآب در این سمعک‌ها است. با کمک قابلیت ضدآب بودن سمعک‌های نامرئی ریساند میزان خرابی رسیور و میکروفون این سمعک‌ها در مواجه با جرم و ترشحات گوش بسیار کمتر می‌شود که این خود یکی از مشکلات عمده سمعک‌های نامرئی را حل می‌کند. ریساند دو سمعک Linx2 و Linx 3D را بعنوان سمعک IIC به بازار معرفی کرده‌است.

سمعک نامرئی LINX 3D ریساند

سمعک نامرئی LINX 3D ریساند جدیدترین و بالاتری IIC ریساند است. این سمعک دارای قابلیت ضدآب می‌باشد و براحتی در عمق مجرای گوش جای‌ می‌گیرد. به علت سایز کوچک این سمعک‏، فضای کافی برای قطعه بلوتوثی را همچون سایر سمعک‌های IIC در سمعک نامرئی LINX 3D نداریم. از این رو این سمعک توانایی ارتباط مستقیم با گوشی و تلویزیون را ندارد.

سمعک نامرئی LINX 2 ریساند

سمعک LINX 2 ریساند مدل قدیمی‌تر Linx 3D است. این سمعک نیز تمامی ویژگی‌های سمعک LINX 2 را دارد.

سمعک نامرئی ویدکس

سمعک نامرئی ویدکس
سمعک نامرئی ویدکس

ویدکس یکی از شرکتهایی است که به علت برد سمعک کوچک و فیس پیش‌ساخته قابلیت ساخت سمعک‌های IIC را بیشتر از سایر برندها دارد. سمعک‌های داخل‌گوشی ویدکس خود دارای اندازه‌ی کوچکتری نسبت به سایر برندها هستند و این مزیت باعث شده‌است که تمایل بیماران به سمعک‌های ویدکس زیاد باشد.

ویدکس سمعک Menu IIC را به عنوان سمعک IIC خود معرفی نموده‌است. این سمعک در تکنولوژی‌های موجود است. کیفیت صدای عالی و قیمت مناسب از ویژگی‌های بارز سمعک Menu IIC می‌باشد.

سمعک نامرئی یونیترون

سمعک نامرئی یونیترون
سمعک نامرئی یونیترون

یونیترون Insera IIC را به عنوان سمعک IIC خود به بازار معرفی نموده‌است. این سمعک در رده‌های 500/600/700/800/900 یونیترون موجود هستند. کیفیت صدای این سمعک‌ها بسیار عالی است و با اطمینان می‌توان از آن استفاده نمود. این سمعک برای کم‌شنوایی‌های ملایم و متوسط مناسب است.

قیمت سمعک نامرئی

قیمت سمعک نامرئی در هر برند وابسته به نوع و رده تکنولوژی سمعک می‌باشد. هر چه تکنولوژی سمعک بالاتر باشد، سمعک قیمت IIC بالاتر می‌رود. در حال سمعک‌های نامرئی از قیمت 2 میلیون تومان در پایین‌تری رده شروع شده و تا قیمت 18 میلیون تومان در رده‌های دارای تکنولوژی سال قابل عرضه هستند. کلینیک سمعک صمیمی دارای لابراتوار مجهز و مخصوص ساخت سمعک IIC می‌باشد و به جرئت می‌توان گفت قابلیت ساخت کوچکترین سمعک‌های نامرئی را برای بیماران خواهان سمعک IIC دارد. البته میزان کوچکی سمعک رابطه مستقیمی با قطر کانال گوش بیمار دارد.

همچنین لابراتوار صمیمی اولین لابراتوار کشور است که قابلیت ساخت پوسته را مطابق با رنگ پوست مجرای گوش بیمار دارد. ساخت سمعک IIC مطابق رنگ پوست بیمار باعث می‌شود که میزان مخفی‌بودن سمعک بسیار بیشتر از قبل باشد. البته رنگ پوسته در مواردی اهیمت دارد که قطر کانال گوش بیمار کوچک باشد و قسمتی از فیس سمعک در گوش بیمار معلوم باشد. در مواردی که سمعک به علت قطر مناسب کانال گوش بیمار در عمق مجرا قرار می‌گیرد ، نیازی به تطابق رنگ سمعک و پوست نیست و تنها از فیس مشکی رنگ استفاده می‌شود. جهت اطلاعات بیشتر در مورد قیمت هر نوع از سمعک‌های IIC می‌توانید با تیم مشاوران سمعک صمیمی تماس حاصل فرمائید.

چگونه سمعک نامرئی را از گوش خارج کنیم؟

سوالی که اکثر بیماران از ما می‌پرسند این است چگونه سمعک IIC را که در عمق کانال گوش قرار می‌گیرد، از گوش خارج نماییم. سمعک‌های iic دارای یک پین یا سیم در مجاورت درب باتری سمعک هستند که برای بیرون آوردن سمعک از گوش تعبیه شده‌است. انتهای این پین در قسمت ابتدایی مجرای گوش قرار می‌گیرد و بیمار بتواند با کشیدن این سیم سمعک را از گوش خود خارج کند. نباید نگران پاره‌شدن این سیم باشید‏، زیرا پین‌های سمعک‌های ساخته‌شده در لابراتوار سمعک صمیمی توانایی تحمل وزن 13.8 کیلوگرم را دارند و با سمعکی که وزنش چند گرم است پاره نمی‌شوند.

کلینیک صمیمی دارای نمایندگی ساخت و تجویز انواع سمعک نامرئی در غرب کشور است. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با تیم مشاوران سمعک صمیمی تماس حاصل فرمائید.

مقالات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راه‌های ارتباطی

همه روزه
ساعت ۹:۰۰ الی ۱۴:۰۰ و ۱۶:۰۰ الی ۲۰:۰۰