سمعک برنافون

لوازم جانبی سمعک

فهرست مطالب

لوازم جانبی سمعک در حال حاضر جزء جدایی ناپذیر تجویز سمعک شده‌اند. با پیشرفت تکنولوژی سمعک‌ها در چند سال اخیر و مجهز شدن برد سمعک‌ها به تکنولوژی بلوتوث و سیستم وایرلس، وسایل جانبی زیادی برای اتصال سمعک به وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون و گوشی همراه به‌وجود آمده است.

لوازم جانبی سمعک کمک زیادی به شنوایی بیماران دارای سمعک نموده‌است و باعث شده‌اند که بیماران دارای سمعک همچون سایر افراد از شنیدن لذت ببرند. در ادامه به معرفی لوازم جانبی سمعک‌ها و کاربرد آن‌ها می‌پردازیم.

اکثر لوازم جانبی سمعک به این دلیل به‌وجود آمده‌اند که اندازه سمعک کوچک است و نمی‌توان قطعات اضافی را در داخل سمعک جای‌ داد. برای حل این مشکل لوازم جانبی به‌وجود آمده‌اند. سمعک از طریق بلوتوث به دستگاه جانبی متصل می‌شود و دستگاه جانبی کاری که از سمعک انتظار داریم را انجام می‌دهد.

لوازم‌جانبی سمعک به صورت کلی به دو دسته الکترونیکی و غیر الکترونیکی تقسیم می‌شوند.

در ادامه مطلب به بررسی تمامی لوازم‌جانبی مورد نیاز سمعک می‌پردازیم.

میکروفون از راه دور سمعک

میکروفون از راه دور سمعک
میکروفون از راه دور سمعک

میکروفون از راه دور یکی از کاربردی‌ترین وسیله‌های جانبی سمعک برای دانش‌آموزان ، دانشجویان و افرادی که به میزان زیاد در جلسات و سمینارها شرکت می‌کنند، می‌باشد.

گیرنده یا میکروفون سمعک در داخل خود سمعک تعبیه شده‌است و هنگامی که فاصله منبع صوتی یا گوینده از سمعک زیاد باشد، میزان دریافتی میکروفون سمعک به علت نویز محیط و دور بودن منبع صوتی به میزان زیادی کاهش می‌یابد و درک گفتار بیمار دارای سمعک به میزان زیادی کمتر می‌شود. این افزایش فاصله مخصوصا در محیط‌های دارای نویز زمینه و شلوغ مثل کلاس درس، به مقدار بسیار بیشتری می‌تواند سبب مشکل شنیداری برای بیمار سمعکی شود.

گیرنده از راه دور سمعک وسیله‌ای است که برای برطرف شدن این مشکل ساخته شده‌است. این میکروفون سایز کوچکی دارد و بر روی لباس گوینده و یا در نزدیکی وی نصب می‌شود. میکروفون گفتار و یا منبع صوتی را دریافت می‌کند و مستقیما به سمعک انتقال می‌دهد. در این حالت بیمار صدا را مستقیم و بدون هیچ‌گونه نویز و صدای اضافی می‌شوند.

میکروفون از راه دور سمعک‌های زیمنس یا سیگنیا و همچنین زیر مجموعه‌های آن یعنی سمعک‌های ادیو‌سرویس، رکستون و ای‌ام علاوه بر میکروفون از راه دور برای به عنوان رابط برای اتصال مستقیم سمعک به تلفن همراه و دستگاه‌های پخش‌کننده موسیقی نیز استفاده می‌شود.

StreamLine Mic در سمعک‌های زیمنس برای تکنولوژی NX و بالاتر از آن کاربرد دارد.

در سمعک‌های اتیکن دستگاه میکروفون از راه دور EduMic و در سمعک‌های فوناک PartnerMic و RemoteMic نامیده می‌شوند. همچنین این نوع میکروفون در سمعک‌های ریساند Multi Mic نام دارد.

برای خرید میکروفون از راه دور سمعک‌ می‌توانید به بخش فروشگاه سایت مراجعه نمایید.

دستگاه رابط تلفن همراه و سمعک

دستگاه رابط تلفن همراه و سمعک
دستگاه رابط تلفن همراه و سمعک

یکی از وسیله‌های جانبی سمعک که دارای بیشترین میزان مصرف در میان بیماران می‌باشد، دستگاه رابط بین تلفن همراه و سمعک می‌باشد. یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که بیماران دارای کم‌شنوایی و مخصوصا کم‌شنوایی‌های شدید و بیشتر با آن مواجه هستند، شنیدن صدای مکالمه گوشی تلفن همراه ،حتی در هنگام استفاده از سمعک می‌باشد.

دستگاه رابط بین تلفن همراه و سمعک این امکان را به بیماران می‌دهد که به صورت مستقیم صدای تلفن همراه را از سمعک بشنوند. در حالت بیمار صدا را بدون هیچگونه نویز و صدای اضافی و به صورت شفاف می‌شنود و مشکل شنیدن صدای تلفن برای بیمار از بین می‌رود. سمعک در این حالت همانند یک بلوتوث یا هندزفری عمل می‌کند و بیمار علاوه بر صدای مکالمه تلفنی می‌تواند موسیقی و فایل‌های صوتی را نیز همانند هندزفری بی‌سیم از سمعک بشنود.

البته در حال حاضر اکثر شرکت‌های سازنده سمعک بدنبال راهی برای اتصال مستقیم و بدون واسطه سمعک به تلفن همراه هستد ولی مشکلی که وجود دارد این است که بیماران تمایل دارند که اندازه سمعک‌ کوچک باشد و در صورت جایگذاری قطعه‌ی اضافی برای اتصال سمعک به گوشی همراه، اندازه سمعک به میزان قابل توجهی بزرگ می‌شود و سمعک زیبایی خود را از دست می‌دهد.

در حال حاضر چندین شرکت موفق به ساخت سمعک با تکنولوژی اتصال مستقیم به تلفن همراه شده‌اند. اتصال مستقیم اکثرا برای گوشی‌های آیفون (‌MFI) ساخته شده‌است و جدیدا وارد سیستم‌های اندرویدی شده‌است. زیمنس، فوناک، ریساند و چند شرکت دیگر در حال حاضر دارای این نوع سمعک‌ها می‌باشند. نکته جالب این است که سایز سمعک‌ها با وجود این تکنولوژی تغییری نکرده‌است. برای سایر سمعک‌ها می‌توان از دستگاه رابط برای اتصال به تلفن همراه استفاده کرد.

دستگاه رابط یا استریمر دستگاه کوچکی است که معمولا به صورت آویز یا حلقه گردنی استفاده می‌شود و به سیستم‌های دارای تکنولوژی بلوتوث از جمله تلفن همراه و تبلت متصل می‌شود و باعث می‌شود سمعک صدای دستگاه را مستقیما همچون یک بلوتوث دریافت کند.

دستگاه رابط یا استریمر تلفن همراه و سمعک در شرکت‌های مختلف دارای اسامی متفاوتی است. در سمعک زیمنس یا سیگنیا به دستگاه رابط StreamLine Mic گفته می‌شود که علاوه بر رابط تلفن به عنوان میکروفون از راه دور نیز استفاده می‌شود. در سمعک‌های Audio service رابط Smart Mic نام دارد. دستگاه استریمر سمعک‌های اتیکن ConnectClip نام دارد. سمعک ریساند از دستگاه Phone Clip+، سمعک فوناک از ComPilot Air و ComPilot II، سمعک ویدکس از COM-DEX، CALL-DEX و PHONE-DEX 2 به عنوان رابط بین تلفن و سمعک استفاده می‌نمایند.

سمعک دستگاه رابط سمعک و تلفن همراه
زیمنس یا سیگنیاStreamLine MIC
ریساندPhone Clip+
رکستونSmart Connect
اتیکنConnectClip
فوناکComPilot Air و ComPilot II
ادیوسرویسSmart Mic
ویدکسCOM-DEX، CALL-DEX و PHONE-DEX 2

دستگاه رابط بین تلویزیون و سمعک (گیرنده تلویزیون)

دستگاه رابط بین تلویزیون و سمعک (گیرنده تلویزیون)
دستگاه رابط بین تلویزیون و سمعک (گیرنده تلویزیون)

دستگاه رابط بین تلویزیون و سمعک(گیرنده تلویزیون) که تی‌وی استریمر نیز خوانده می‌شود، باعث اتصال مستقیم صدای تلویزیون به سمعک می‌شود. در این حالت سمعک نقش یک هندزفری را ایفا می‌کند. این وسیله در میان لوازم جانبی سمعک برای افرادی که حتی با سمعک نیز در شنیدن صدای تلویزیون مشکل دارند بسیار عالی و کاربردی می‌باشد.

دستگاه رابط بین تلویزیون و سمعک(گیرنده تلویزیون) در شرکت‌های تولیدی سمعک با نام‌های مختلفی شناخته می‌شود که در زیر به آنها اشاره می نماییم.

سمعک دستگاه رابط تلویزیون و سمعک
زیمنس یا سیگنیاStreamLine TV
ریساندTV Streamer 2
ادیوسرویسTV_Transmitter
اتیکنTV Adapter
فوناکTVLink
ویدکس TV PLAY و TV-DEX
رکستون Smart transmitter

ريموت كنترل سمعک

ريموت كنترل سمعک
ريموت كنترل سمعک

ریموت کنترل یکی از وسایل جانبی سمعک است که از آن برای تغییر صدای سمعک، تغییر برنامه‌های شنیداری و خاموش و روشن‌ کردن سمعک استفاده می‌شود. ریموت کنترل مخصوصا برای سمعک‌های داخل‌گوشی بسیار کاربردی می‌باشد. زیرا در سمعک‌های داخل‌گوشی نامرئی و بعضی از داخل‌گوشی‌های دیگر هیچ‌گونه دکمه‌ای برای تغییر صدا و برنامه‌های شنیداری سمعک‌ وجود ندارد و بیمار هر موقع که نیاز به تغییر صدای سمعک داشته باشد ،می‌بایست برای تنظیم سمعک به ادیولوژیت یا شنوایی‌سنج مراجعه نماید.

ریموت کنترل سمعک در شرکت‌های تولیدی سمعک دارای اسامی و مدل‌های مختلفی است و معمولا هر شرکت ریموت کنترل مخصوص به خود را دارد که در ادامه به معروفی آن‌ها می‌پردازیم.

سمعک ریموت کنترل
زیمنس یا سیگنیاMini Pocket و Easy Pocket
فوناکPilotOne II
ریساندRemote Control 2
رکستونSmart Key و smart remote

برنامه گوشی تنظیم سمعک

برنامه گوشی تنظیم سمعک
برنامه گوشی تنظیم سمعک

در چند سال اخیر و با پیشرفت تکنولوژی استفاده از تلفن‌ همراه به امری ضروری تبدیل شده‌است. در حال حاضر بالای ۹۰٪ جامعه از تلفن همراه استفاده می‌کنند. همین امر باعث شده‌است که شرکت‌های تولید‌کننده سمعک اقدام به ساخت اپلیکیشن تنظیمی سمعک برای تلفن همراه نمایند.

برنامه یا اپلیکیشن تنظیم سمعک برای سمعک‌های وایرلس و بالاتر از آن کاربرد دارد زیرا سمعکی که وایرلس نباشد نمی‌‌تواند به گوشی همراه متصل شود و از برنامه استفاده نماید. با استفاده از برنامه تنظیمی گوشی می‌توان صدای سمعک را تغییر داد و برنامه‌های شنیداری سمعک را عوض نمود.

همچنین با استفاده از این برنامه می‌توان سمعک را خاموش و روشن نمود. در سمعک‌های سری جدید حتی می‌توان جهت میکروفون سمعک را تغییر داد و بیمار صدا را از هر جهتی که دوست داشته باشد بشنود. این تکنولوژی در مهمانی‌ها و جلسات شلوغ که فرد می‌خواهد صدای یک شخص خاص را بشنود، بسیار کاربردی می‌باشد.

در زیر لیست اپلیکیشن‌های هر شرکت را معروفی می‌نماییم.

سمعک اپلیکیشن تنظیم سمعک
زینمسtouch control 
ادیوسرویسSmart connexx Remote
رکستونSmart connexx Remote
ای‌امSmart connexx Remote
ریساندReSound Smart 3D
اتیکنOticon ON
فوناکMyPhonak 

کلینیک شنوایی‌سنجی و سمعک صمیمی دارای کلیه لوازم جانبی سمعک‌های موجود در کشور می باشد. در صورت نیاز به هر وسیله‌ای می‌توانید با بخش فروش کلینیک صمیمی از طریق تماس تلفنی و یا واتساپ تماس حاصل فرمائید.

لوازم‌جانبی غیر الکترونیکی سمعک

لوازم‌جانبی غیر الکترونیکی سمعک شامل ست‌نظافت، رطوبت‌گیر، گیره نگه‌دارنده، فیلتر سمعک و … می‌شوند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

ست‌نظافت سمعک

یکی از اصلی‌ترین و کاربردی‌ترین لوازم‌جانبی سمعک، ست نظافت سمعک می‌باشد.

نظافت سمعک باید به صورت مرتب و روزانه صورت بگیرد تا خرابی و تعمیرات سمعک به حداقل برسد.

ست‌نظافت سمعک شامل، برس سمعک، پوار سمعک، تمیزکننده ونت سمعک، اسپری ضدعفونی‌کننده سمعک می‌شوند و هر کاربر سمعکی می‌بایست این لوازم را داشته‌باشد.

این لوازم علاوه بر آنکه سبب تمیزی و زیبایی ظاهری سمعک می‌شوند، باعث می‌شوند که پوسته و قالب سمعک ضدعفونی شود و گوش بیمار مبتلا به عفونت و قارچ مبتلا نشود.

برای خرید لوازم نظافت سمعک می‌توانید به بخش فروشگاه سایت مراجعه نمایید.

رطوبت‌گیر سمعک

رطوبت و آب از عواملی اصلی خرابی سمعک هستند. استفاده منظم از رطوبت‌گیر سمعک می‌تواند مشکل خرابی سمعک ناشی از رطوبت و آب را از بین ببرد.

رطوبت‌گیرها یکی از لوازم‌جانبی مورد نیاز و اساسی سمعک هستند که در انواع و مدل‌های گوناگونی عرضه‌ می‌شوند ولی کارکرد و طریقه استفاده از همه آن‌ها به یک شکل می‌باشد.

برای خرید و یادگیری طریقه استفاده از رطوبت‌گیر می‌توانید به این بخش مراجعه نمایید.

اسپری ضدعفونی‌کننده سمعک

اسپری ضدعفونی‌کننده سمعک همانگونه که از اسمش پیداست برای ضدعفونی‌کردن سمعک استفاده می‌گردد.

مواد تشکیل‌دهنده این اسپری سبب از بین‌بردن انواع عواملی بیماری‌زا از جمله قارچ گوش می‌شود.

با استفاده از این اسپری می‌توان قالب‌گوش ،پوسته سمعک، شلنگ، تین‌تیوب، پروب و دامی سمعک استفاده کرد.

باید دقت نمود که این اسپری را نباید در ورودی‌های میکروفون و رسیور اسپری کرد زیرا در صورت ورود به میکروفون و رسیور سمعک می‌تواند باعث خرابی آن‌ها شود.

در حالتی که به صورت اتفاقی از این اسپری در دهانه ورودی میکروفون و اسپری استفاده کردید، برای برطرف‌کردن مشکل سمعک می‌توان مطلب تعمیر سمعک خیس‌شده را مطالعه نمایید.

برای خرید اسپری ضدعفونی‌کننده سمعک می‌توانید به این بخش مراجعه نمایید.

فیلتر سمعک

فیلتر سمعک قطعه‌ای پلاستیکی است که در ورودی میکروفون و بلندگو (رسیور) سمعک نصب می‌شود و مانع از ورود جرم و ترشحات گوش به داخل سمعک می‌شود.

فیلتر سمعک با نام‌های وکس‌گارد، محافظ‌ جرم، واکس‌گارد و جرم‌گیر نیز شناخته می‌شود.

شرکت‌های تولیدی سمعک معمولا هر کدام وکس‌گارد مخصوص به خود را تولید می‌کنند و بهتر است که از همان وکس گارد فابریک سمعک خود استفاده نمایید.

برای کسب اطلاعات در مورد انواع فیلتر سمعک و طریقه تعویض آنها می‌توانید به این مطلب مراجعه نمایید.

همچنین برای خرید وکس‌گارد سمعک می‌توانید به فروشگاه سایت مراجعه نمایید.

بند‌نگه‌دارنده سمعک

مشکلی که بسیار از کودکان و نوزادان با آن مواجه هستند، افتادن سمعک از روی گوش می‌باشد. با استفاده از بند نگه‌دارنده سمعک می توان سمعک کودک را به لباس او متصل کرد و هنگامی که سمعک از روی گوش می‌افتد، از گم شدن سعک جلوگیری کرد.

لینک‌های مفید

2 پاسخ

  1. بازتاب: مهسا گدرونی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راه‌های ارتباطی

همه روزه
ساعت ۹:۰۰ الی ۱۴:۰۰ و ۱۶:۰۰ الی ۲۰:۰۰