تعمیر سمعک

تعمیر سمعک خیس‌شده

فهرست مطالب

تعمیر سمعک خیس‌شده را می‌توان یکی از دلایل اصلی ارسال سمعک به لابراتوارهای تعمیرات سمعک دانست. سمعک وسیله الکترونیکی بسیار حساسی است و ممکن است که حتی با کوچکترین قطرات آب دچار خرابی شود. بنابراین لازم است که اقدامات لازم را جهت جلوگیری از خیس‌شدن سمعک خود انجام دهید٬ تا دچار خرابی سمعک نشوید.

چگونه از خیس‌شدن سمعک جلوگیری کنیم؟

سمعک‌ها به صورت کلی تجهیزات کمک شنوایی الکترونیکی گرانقیمتی هستند و مانند سایر تجهیزات الکترونیکی نسبت به آب و رطوبت حساس هستند. در حال حاضر قسمت عمده سمعک‌های موجود در بازار ضدآب هستند ولی باید توجه داشت که هیچ سمعکی نسبت به عرق پوست مصون نیست. عرق پوست خاصیت اسیدی دارد و براحتی می‌تواند به پوشش ضدآب سمعک نفوذ کند.

موارد زیر از عمده دلایل خیس‌شدن سمعک هستند:

  • برخورد مستقیم آب

در بعضی موارد بیمار هنگام حمام‌کردن٬ شستن صورت یا وضو گرفتن فراموش می‌کند که سمعک خود را از گوش درآورد و سمعک خیس می‌شود. باید دقت نمایید کمه

  • تعریق پوست

عرق پوست می‌تواند از طریق دهانه میکروفون٬ بلندگو و یا درب‌باتری وارد سمعک شود. توجه نمایید که عرق به علت خاصیت اسیدی که دارد٬ علاوه بر خیس‌کردن سمعک می‌تواند سبب خوردگی قطعات داخلی سمعک شود و هزینه تعمیر سمعک را چندین برابر نماید. بنابراین هنگامی که مشغول به انجام فعالیت ورزشی سنگین هستید و یا در هوای گرم که ممکن است تعریق بیشتری داشته‌باشید٬ حتما باید مواظب خیس‌شدن سمعک خود باشید.

  • رفتن از محیط سرد به گرم

هنگامی که از محیط سرد به محیط گرم وارد می‌شوید٬ هوای گرم به بدنه سرد سمعک برخورد می‌کند و این برخورد سبب ایجاد قطرات ریز آب بر روی بدنه سمعک می‌گردد که می‌توانند از طریق دهانه‌های سمعک وارد آن شوند.

  • ترشحات گوش

ترشحات گوش مخصوصا در افرادی که دارای پارگی پرده‌گوش هستند٬ می‌تواند از طریق دهانه بلندگو وارد سمعک شده و سبب خرابی سمعک بلندگو سمعک شود.

تعمیر سمعک خیس‌شده در خانه

در صورتیکه سمعک شما خیس‌شده باشد، اولین اقدامی که باید انجام دهید خاموش کردن سمعک است.

در مرحله بعد باید درب باتری سمعک را باز کرده و باتری را از سمعک خارج نمایید. سپس با استفاده از یک دستمال خشک کل آب رو رطوبت روی سمعک را خشک نمایید. سعی نمایید با استفاده از دستمال داخل درب باتری را نیز خشک نمایید.

برای سمعک‌های داخل‌گوشی خشک کردن داخل درب‌باتری می‌بایست با دقت و ظرافت انجام بگیرید، زیرا ممکن است که سبب قطع‌شدن سیم‌های داخلی سمعک شود.

در مرحله بعد در صورتیکه سمعک شما از نوع پشت‌گوشی (BTE) می‌باشد، قالب گوش را از سمعک جدا نمایید و با استفاده از یک پوار یا فوت‌کردن آب داخل قالب و شلنگ سمعک را خارج نمایید.

سپس درب‌باتری سمعک را به صورت کامل باز کنید و سمعک را با استفاده از قرص‌های رطوبت‌گیر در داخل جعبه سمعک قرار دهید.

قرص رطوبت‌گیر سمعک
رطوبت‌گیر سمعک

فروشگاه لوازم جانبی سمعک صمیمی دارای انواع رطوبت‌گیر سمعک می‌باشد. در صورت نیاز می‌توانید به بخش فروشگاه سایت مراجعه نمایید.

توجه داشته‌باشید که جعبه مورد استفاده باید کوچک بوده و حتما درب‌دار باشد. در صورتیکه اندازه جعبه بزرگ باشد و یا اینکه جعبه دارای سوراخ و منفذ باشد، عملا استفاده از رطوبت‌گیر هیچ تاثیری نخواهد داشت.

اگر به رطوبت‌گیر سمعک دسترسی نداشتید، می‌توانید به جای آن از برنج خام استفاده نمایید.

سمعک را به مدت 12 ساعت همراه با رطوبت‌گیر در داخل جعبه قرار دهید و پس از آن باتری را در داخل سمعک گذاشته و دوباره سمعک را روشن نمایید. اگر سمعک روشن شد و صدای آن صاف و شفاف بود، خیس‌شدن سمعک مشکلی برای آن بوجود نیاورده‌ است. ولی اگر سمعک روشن نشد و یا اینکه صدای آن خش‌دار بود، می‌بایست جهت تعمیر سمعک آنرا به لابراتوارهای تخصصی سمعک ارجاع داد.

برای تعمیر سمعک خیس‌شده، چه کارهایی را نباید انجام دهیم؟

  • در صورتیکه سمعک شما خیس‌شده باشد، به هیچ‌وجه نباید سعی نمایید که با استفاده از سشوار یا گرما سمعک را خشک نمایید. گرما بسیار بیشتر از رطوبت می‌تواند به سمعک آسیب بزند.
  • به هیج‌وجه سمعک را در مقابل نور خورشید قرار ندهید.
  • قبل از خشک‌کردن و رطوبت‌گیری سمعک از آن استفاده ننمایید. حتی در صورتیکه سمعک هیچ مشکلی هم نداشته‌باشد، می‌بایست ابتدا سمعک را خشک کرد و رطوبت آن کاملا خذف شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راه‌های ارتباطی

همه روزه
ساعت ۹:۰۰ الی ۱۴:۰۰ و ۱۶:۰۰ الی ۲۰:۰۰