سمعک ادیوسرویس

سمعک شارژی

فهرست مطالب

در سال 2016 اولین نسل از سمعک های قابل شارژ به بازار عرضه گردید. سمعک های قابل شارژ دارای معایب و محاسنی هستند که در ادامه مطلب به آنها اشاره می کنیم.

سمعک‌های قابل شارژ از تبلیغات تا واقعیت

مزایای تجهیزات دارای باتری های قابل شارژ در مقابل وسایل دارای باتری های یکبار مصرف بر هیچکس پوشیده نیست ولی آیا در سمعک ها هم برتری به همین صورت است؟ جواب این سؤال خیر است.

این تکنولوژی در مراحل اولیه خود است و هنوز جای پیشرفت زیادی دارد. تبلیغات زیادی برای این نوع از سمعک ها در سطح کشور صورت گرفته است ولی کمتر کسی در مورد معایب این مدل از سمعک ها صحبت می‌کند.

مزایا و معایب سمعک های قابل شارژ

سمعک های شارژی نیاز به تعویض باتری ندارد

مزایا: یکی از برترین مزایای سمعک‌های شارژی، عدم نیاز به تعویض باتری می‌باشد. این ویژگی به‌خصوص در افراد سالمندی که لرزش دست دارند بسیار کاربردی می‌باشد و باعث راحتی بیمار می شود.

معایب: بیمار می‌بایست همیشه شارژر سمعک را به همراه خود داشته باشد.

کاهش هزینه نگه داری از سمعک

مزایا: در سمعک های شارژی نیاز به تعویض باتری از بین می‌رود در نتیجه هزینه خرید باتری حذف می‌گردد.

معایب: شارژر این مدل سمعک ها ارزان نیست و هزینه خرید شارژر سمعک به اندازه هزینه خرید یک الی سه سال باتری سمعک می‌باشد. در صورت خرابی شارژر هم مریض باید حداقل هزینه یک سال باتری سمعک را به خرید شارژر اختصاص دهد.

خرابی سمعک ناشی از باتری

مزایا: در سمعک های باتری دار ممکن است بیمار از باتری ساعت و یا باتری چینی استفاده نماید که به علت اختلاف ولتاژ با باتری های اصلی به مرور زمان سبب آسیب رساندن به بورد سمعک می‌شود.

معایب: باتری این سمعک‌ها همانند سایر باتری‌های قابل شارژ دیگر به مرور زمان کارایی خود را از دست می‌دهند. در ابتدا ممکن است با 4 ساعت شارژ بتوان به مدت 10 الی 15 ساعت استفاده کرد ولی به مرور زمان سلول های باتری ضعیف‌تر شده و به مرور قابلیت شارژ خود را از دست می‌دهد. خوشبختانه از سال 2020 به بعد سمعک‌هایی به بازار عرضه‌ شده‌اند که باتری بسیار مقاوم‌تری نسبت به گذشته دارند و خرابی بسیار کمتری دارند.

مشکل اساسی دیگری که وجود دارد این است که بین 20 الی 70% سالمندان دارای درجاتی از بیماری فراموشی می‌باشند و این سمعک ها می‌بایست هر شب به شارژر وصل شود و این امر می تواند سبب معضل بزرگی برای بیماران دارای فراموشی باشد.

بزرگترین مشکل سمعک شارژی غیرقابل تعمیر بودن آن است و در صورت خرابی می‌بایست سمعک نو تهیه کنید.

این مشکل در کشورهای جهان اول که دارای سیستم بیمه درمانی و خدماتی قوی می‌باشند‏‏، مشکل به حساب نمی‌آید. زیرا به محض خرابی سمعک، شرکت سمعک بیمار را با سمعک نو تعویض می کند. ولی در ایران قضیه به صورت دیگری است.

اگر خرابی سمعک در دوران گارانتی باشد، شرکت بدون هزینه سمعک را تعویض می‌نمایند. در صورتی که زمان گارانتی نداشته باشد، مریض باید دوباره اقدام به خرید سمعک نماید. هر چند تعدادی از شرکت های وارد کننده حتی در دوران گارانتی هم حاضر به تعویض رایگان سمعک نمی‌باشند. پس بهتر است قبل از تجویز سمعک اعتبار و خدمات پس از فروش شرکت وارد کننده سمعک انتخاب شده را از شنوایی شناس خود جویا بشوید.

فراموشی شارژر مساوی است با نشنیدن

مشکل اساسی سمعک های شارژی این است که همیشه باید شارژر سمعک را به همراه داشت. تصور کنین صبح سمعک خود را شارژ کرده اید و شب به مهمانی دعوت شده اید. ناگهان در وسط مهمانی باتری سمعک تان تمام می‌شود و شارژر خود را نیز فرموش کرده‌اید در نتیجه تا آخر مهمانی محکوم به نشنیدن می‌شوید. حتی در صورتیکه شارژر خود را نیز به همراه داشته باشین مجبور می‌شوید که سمعک خود را به شارژر متصل کنین و تا زمانی که سمعک به حداقل میزان شارژ لازم می‌رسد در گوشه ای به دور از مهمانی منتظر بنشینید.

حال تصور کنین که در هنگام رانندگی شارژ سمعک شما تمام شود و چه خطراتی می تواند در هنگام رانندگی برای شما پیش بیاید.

یا زمانی که در مسافرت هستید و یا زمانی که در یک جلسه مهم باشید.

در صورتی که سمعک شما باتری‌دار باشد در همه موقعیت های بالا می‌توانید نسبت به تعویض باتری اقدام کنید و مشکلات سمعک های شارژی را نداشته باشید. البته در صورتیکه همراه داشتن باتری تازه را فراموش نکرده باشید.

توصیه به افرادی که تمایل به استفاده از سمعک های شارژی دارند.

در حال حاضر تکنولوژی این سمعک ها بسیار نوپا می‌باشد. مسلما در آینده نه‌چندان دور شاهد پیشرفت این نوع سمعک ها خواهیم بود و تمامی معایب این سمعک ها برطرف خواهد شد. در حال حاضر توصیه می‌شود که از این سمعک ها استفاده نشود مگر اینکه شرایط مالی خوبی داشته باشید و تعویض هر چند سال یکبار سمعک برای شما سخت نباشد. زیرا بزرگترین مشکل در حال حاضر این نوع از سمعک ها غیرقابل تعمیر بودن آن ها می‌باشد. البته تعویض سمعک در صورت خرابی تنها مختص به خرابی باتری و برد سمعک می باشد و در سایر موارد قابل تعمیر است.

در صورت داشتن هر گونه سؤال دیگر میتوانید از طریق تیم مشاوران سمعک صمیمی با ما در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راه‌های ارتباطی

همه روزه
ساعت ۹:۰۰ الی ۱۴:۰۰ و ۱۶:۰۰ الی ۲۰:۰۰