سمعک
سمعک ریک

سمعک ریک(RIC) یا سمعک رایت(RITE) یکی از محبوب‌ترین سمعک‌های پشت‌گوشی نامرئی است که در حال حاضر بیشترین میزان تجویز را در دنیا دارد.

در سمعک ریک بدنه سمعک که شامل بورد و میکروفون است در پشت گوش قرار می‌گیرد و رسیور یا بلندگوی سمعک با استفاده از یک سیم نازک و تقریبا نامرئی در داخل کانال گوش جای‌گذاری می‌شود. به علت ساختاری که سمعک ریک یا رایت دارد کیفیت صدای این سمعک از انواع دیگر سمعک بهتر است و بیمارانی که قبلا از سمعک‌های داخل‌گوشی یا پشت‌گوشی استفاده کرده‌اند‏، رضایت بیشتری نسبت به سمعک‌های ریک داشته‌اند.

چرا سمعک ریک یا رایت بهتر است؟

سمعک (Pure Charge&Go X) سیگنیا
سمعک ریک

سمعک ریک به علت ساختاری که دارد در مقایسه با سمعک‌های پشت‌گوشی و داخل‌گوشی بهتر می‌تواند صدا را دریافت‏، پردازش و به گوش بیمار ارسال کند. بدنه‌ی سمعک ریک شامل مدار پردازش‌گر(بورد) و میکروفون‌های سمعک است که در پشت‌گوش بیمار قرار می‌گیرد و رسیور یا بلندگوی سمعک توسط یک سیم نازک که مانند مو است و تقریبا نامرئی می‌باشد در داخل کانال گوش قرار می‌گیرد.

در سمعک‌های پشت‌گوشی تمامی قطعات سمعک در پشت‌ گوش قرار می‌گیرند و صدا از طریق قالب گوش به گوش بیمار هدایت می‌شود. در سمعک پشت گوشی صدا از طریق بلندگوی سمعک که در پشت گوش قرار دارد وارد هوک(رابط بین سمعک و شلنگ قالب گوش)می‌شود. سپس از هوک وارد شلنگ قالب می‌شود و از شلنگ به قالب می‌رود و در انتها از قالب به گوش بیمار منتقل می‌شود.

مشکل عمده سمعک پشت‌گوشی این است که در طول مسیر انتقال صدا از سمعک به گوش بیمار، قسمتی از صدای پردازش‌شده توسط سمعک دچار تغییر می‌شود و صدای نهایی پردازش‌شده در سمعک با صدایی که به گوش بیمار می‌رسد، تفاوتهایی خواهد داشت. دلیل این تفاوت به فیزیک صوت برمی‌گردد. صوت از فرکانس‌ ساخته شده‌است و فرکانس با تغییر فاصله دچار تغییر و میرایی می‌شود. به همین دلیل است که هر چه فاصله از یک منبع صوتی بیشتر باشد‏، صدا را ضعیف‌تر می‌شنویم.

حال درست است که در سمعک پشت‌گوشی فاصله‌ بین بلندگوی سمعک و پرده گوش بیمار بیشتر از چند سانتی‌متر نیست ولی همین فاصله در بیماران دارای کم‌شنوایی باعث تغییر صدای پردازش‌شده در سمعک با صدای نهایی که به گوش بیمار می‌رسد‌، می‌شود.

برای رفع این مشکل شرکت‌های سازنده سمعک، سمعک ریک یا رایت را به بازار معرفی کردند. ریک (RIC) مخفف کلمه Receiver-in-canal به معنی بلندگو در داخل کانال گوش است. رایت(RITE) نیز مخفف کلمه Receiver-in-the-ear به معنای بلندگو در داخل گوش است. سمعک ریک و رایت هر دو یکی هستند و شرکت‌های سازنده از اسامی مختلفی برای آن استفاده می‌نمایند.

در سمعک ریک صدای پردازش‌شده توسط مدارات سمعک از طریق یک سیم باریک به بلندگوی سمعک که در داخل کانال گوش قرار می‌گیرد منتقل می‌شود و بلندگو صدا رو تولید و به سمت پرده گوش بیمار می‌فرستد. در این حالت به علت اینکه فاصله صدای تولید شده در بلندگوی سمعک و پرده‌گوش کمترین حالت را دارد، صدا با کمترین تغییر به گوش بیمار می‌رسد.از این رو بیماران بالاترین رضایت را در میان سمعک‌ها از سمعک ریک دارد.

مزایای سمعک ریک یا رایت

سمعک رایت
سمعک رایت

یکی از برترین مزیت‌های سمعک‌های ریک یا رایت، نامرئی بودن آن است. به علت اینکه بلندگوی سمعک در داخل آن قرار ندارد و در داخل گوش بیمار قرار می‌گیرد، این فرصت در اختیار سازندگان سمعک قرار گرفته شده‌است که سمعک را با سایز کوچکتری تولید نمایند. در حال حاضر سمعک‌های ریکی وجود دارند که از سایز سمعک‌های داخل‌گوشی کوچکتر هستند. در مواردی که قطر کانال گوش بیمار باریک باشد، سمعک‌های ریک به مراتب از سمعک‌های داخل‌گوشی نامرئی‌تر خواهند بود.

به علت قرارگیری بلندگوی سمعک در نزدیکی پرده گوش بیمار، سمعک‌های ریک بالاترین کیفیت صوتی را در میان تمامی سمعک‌های موجود دارند.

یکی از دلایل اصلی فیدبک سمعک، نزدیکی بلندگو و میکروفون سمعک می‌باشد. به علت اینکه میکروفون سمعک ریک در پشت‌ گوش و بلندگو در داخل مجرای گوش قرار دارد، سمعک ریک در مقایسه با سمعک‌های دیگر دارای کمترین میزان فیدبک‌ می‌باشد.

یکی از ویژگی‌های خوب سمعک‌های ریک یا رایت این است که از یک سمعک می‌توان برای تمامی درجات کم‌شنوایی استفاده کرد. همانگونه که در قسمت‌های قبلی بیان شد، بلندگوی سمعک‌های ریک با استفاده از یک سیم نازک به سمعک متصل می‌شود. بلندگوی سمعک‌های ریک با استفاده از یک پین یا شاسی به سمعک متصل هستند و براحتی می‌توان با فشار دادن پین بلندگو را از سمعک جدا کرد و بلندگو را تعویض نمود. در سمعک‌های دیگر برای تعویض بلندگو باید سمعک را به لابراتوار فرستاد و آنرا باز کرد ولی در سمعک ریک نیازی به این کار نمی‌باشد و تعویض بلندگو حتی می‌تواند توسط بیمار انجام بگیرد.

رسیور سمعک ریک

بلندگوی سمعک‌های ریک در سایزها و قدرت‌های مختلفS/M/P/SP و برای درجات کم‌شنوایی‌ مختلف از خفیف تا شدید موجود هستند و در صورتیکه کم‌شنوایی بیمار تغییر نماید، نیازی به تعویض سمعک نیست و می‌توان با یک هزینه جزئی رسیور یا بلندگوی سمعک را تعویض نمود.

یکی از مشکلات بیمارانی که در فرکانس‌های بم دارای شنوایی نرمال هستند، این است که هنگام استفاده از سمعک در شنیدن صدای خود مشکل دارند و صدای خود را با اعوجاج یا پیچش می‌شنود. برای این کار در سمعک‌های دیگر از ونت استفاده می شود. ونت لوله باریک و توخالی است که از ابتدا تا انتهای قالب گوش در سمعک‌های پشت گوشی یا پوسته سمعک داخل‌گوشی امتداد دارد و باعث می شود که فرکانس‌هایی که سبب اعوجاج و پیچش صدا می‌شوند، از طریق ونت خارج شده و بیمار صدا را طبیعی تر بشنود.

مشکلی که در بعضی بیماران و مخصوصا بیماران دارای سمعک داخل‌گوشی وجود دارد این است که به علت وجود قطعات دیگر در پوسته سمعک نمی‌توان فضای زیادی را برای تعبیه ونت اختصاص داد و در این حالت به علت کوچکی ونت بیمار کماکان احساس پیچش صدا را خواهد داشت. ولی در سمعک‌های ریک این مشکل بسیار کمتر است. در این بیماران می‌توان بلندگوش سمعک را استفاده از پروب باز(open) در مجرای گوش قرار داد که در این حالت بیمار اصلا دچار اثر انسداد نخواهد شد.

معایب سمعک‌های ریک یا رایت

یکی از مشکلات سمعک ریک یا رایت این است که بلندگو یا رسیور سمعک در داخل کانال گوش بیمار و در مجاورت جرم و ترشحات گوش قرار می‌گیرد. ورود جرم به داخل بلندگو سبب سوختن آن می‌شود. بنابراین بیمار باید به صورت روزانه ورودی رسیور سمعک را تمیز نماید تا مانع از ورود جرم به داخل آن شود. این مشکل به مقدار کمتر در سمعک‌های داخل‌گوشی نیز وجود دارد ولی در سمعک ریک بیشتر است.

لابراتوار کلینیک سمعک صمیمی به عنوان اولین لابراتوار کشور برای رفع این مشکل از مولدهایی که دارای دو وکس‌گارد هستند، استفاده می‌نماید و بیمار دیگر نگرانی از بابت سوختن بلندگوی سمعک نخواهد داشت. ولی به صورت کلی تجویز سمعک ریک یا رایت برای بیماران دارای ترشحات فعال در گوش و افراد دارای پرده‌گوش پاره مناسب نیست و تجویز سمعک ریک برای این بیماران تنها باعث دردسر و صرف هزینه اضافی می‌شود.

ظریف بودن سمعک ریک یا رایت علاوه بر مزیتی که دارد، دارای مشکلاتی نیز می‌باشد.مخصوصا بیماران سالمند و افرادی که دارای لرزش دست هستند، ممکن است در گذاشتن سمعک و مخصوصا بلندگوی سمعک در داخل گوش دچار مشکل شوند و این کار برای آنها دشوار باشد.

قیمت سمعک ریک یا رایت چقدر است؟

در حال حاضر سمعک‌های ریک یا رایت در محدوده قیمتی 1/800 هزار تومان تا 19 میلیون تومان در بازار موجود هستند. هر چه تکنولوژی و امکانات سمعک‌های ریک بالاتر باشد، قیمت سمعک نیز بالاتر خواهد رفت. برای کسب اطلاعات بیشتر و قیمت دقیق هر مدل از سمعک‌های ریک می‌توانید با تیم مشاوران سمعک صمیمی تماس حاصل فرمایید.

چه شرکت‌هایی سمعک ریک یا رایت دارند؟

با توجه به استقبال گسترده و رضایت بالای بیماران از سمعک‌های ریک در حال حاضر اکثر شرکتهای تولید‌کننده سمعک دارای سمعک ریک یا رایت می‌باشند.در ادامه به معرفی چند سمعک ریک از شرکت‌های مختلف می‌پردازیم.

سمعک ریک زیمنس
سمعک ریک زیمنس

کمپانی بزرگ سمعک زیمنس یا سیگنیا بخش بزرگی از تولیدات خود را به سمعک‌های ریک اختصاص داده داده است.سمعک‌های ریک زیمنس نام‌های پیور ریک(Pure RIC)، استایلتو(Styletto) ،تنئو ریک(Teneo RIC) شناخته می‌شوند.

سمعک نرا اتیکن
سمعک رایت اتیکن

اتیکن نیز از شرکتهایی است که دارای مدل‌های زیادی از سمعک‌های رایت می‌باشد.سمعک‌های OPN، OPN s، RIA RIA2، Geno، Siya از مدل‌های پرطرفدار سمعک‌های رایت اتیکن هستند.

سمعک ریک فوناک
سمعک ریک فوناک

سمعک‌های ریک شرکت فوناک با نام Audeo شناخته می شوند و تقریبا تمامی تکنولوژی‌های فوناک دارای سمعک ریک نیز می‌باشند. سمعک‌های +Audeo paradaise، Audeo marvel، Audeo venture، Audeo Vitus از سمعک‌های محبوب فوناک در رده ریک می‌باشند.

سمعک ریک یونیترون
سمعک ریک یونیترون

شرکت یونیترون نیز دارای مدل‌هایی از سمعک ریک است. سمعک‌های +Shine و Moxi دو نوع از سمعک های ریک یونیترون محسوب می‌شوند.

سمعک ریک ادیوسرویس
سمعک ریک ادیوسرویس

شرکت سمعک ادیو سرویس(Audio service) به عنوان زیر مجموعه شرکت زیمنس تنوع زیادی در سمعک‌های ریک دارد. سمعک‌های Rixx که یکی از کوچکترین سمعک‌های ریک موجود است و با استفاده باتری شماره 10 کار می‌کنند، سمعک ریک Mood، سمعک ریک STILINE و سمعک ریک SUN مدل‌های ریک ادیو سرویس هستند.

سمعک ریک رکستون
سمعک ریک رکستون

کمپانی سمعک رکستون نیز به عنوان زیرمجموعه زیمنس دارای سمعک‌های ریک متنوعی می‌باشد. Stellar و Emerald و سمعک M-Core SR سمعک‌های ریک رکستون می‌باشند.

سمعک ریک AM(ای‌ام)

سمعک ریک ای‌ام
سمعک ریک ای‌ام

XTM P8 RIC تنها مدل سمعک ریک ای‌ام در در بازار است. این سمعک دارای بالاترین تکنولوژی در میان سمعک‌های ای‌ام به نام P8 است.

بهترین سمعک ریک یا رایت کدام است؟

سوالی که بیماران نیازمند سمعک از ما می‌پرسند این است که بهترین سمعک ریک یا رایت کدام است؟ با قاطعیت نمی‌توان به این سؤال پاسخ داد.در حال حاضر با پیشرفتی که تکنولوژی دارد، می‌توان گفت که تقریبا اکثر برندها دارای سمعک‌های ریک با کیفیت صدای مناسب و تکنولوژی به‌روز هستند.

با توجه به اینکه عدم رعایت موارد بهداشتی و نظافتی ورود جرم به دهنه بلندگوی سمعک ریک ممکن است، باعث سوختن بلندگوی سوختن شود در نتیجه طبق تجربه چندین ساله ما بهترین سمعک ریک یا رایت سمعکی است که خدمات پس از فروش خوبی داشته باشد. در حال حاضر شرکت‌های واردکننده سمعک زیادی در ایران وجود دارند که سمعک‌های خوبی وارد می‌کنند ولی خدمات پس از فروش مناسبی ندارند و در صورت خرابی سمعک، بیمار مدت‌ها می‌بایست درگیر و سرگردان تعمیر سمعک خود باشد. درنتیجه بهترین سمعک، سمعکی است که خدمات از فروش مناسبی داشته باشد.

کلینیک شنوایی شناسی و سمعک صمیمی در بخش لابراتوار خود آمادگی ارائه خدمات به کلیه سمعک‌های ریک تمامی شرکت‌های واردکننده سمعک در ایران را دارد. حتی اگر سمعکی دارید که شرکت واردکننده توانایی ارائه خدمات و قطعات آنرا ندارد می‌توانید سمعک را به نزد ما بیاورید و حداکثر در یک شیفت کاری سمعک را همچون روز اول تحویل بگیرید.

کدام شرکت‌ها سمعک ریک شارژی دارند؟

سمعک ادیوسرویس
سمعک ریک شارژی

در چند سال اخیر اکثر شرکت‌های تولیدکننده سمعک یک تا چند مدل سمعک شارژی ریک را به بازار معرفی نموده‌اند.در حال حاضر رقابت اصلی شرکت‌ها بر سر این است که سمعک شارژی تولید کنند که در مقایسه با سایر رقبا شارژ بیشتری را نگه دارد.

مقالات مرتبط

3 پاسخ

  1. بازتاب: ساناز بیگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راه‌های ارتباطی

همه روزه
ساعت ۹:۰۰ الی ۱۴:۰۰ و ۱۶:۰۰ الی ۲۰:۰۰