قیمت باتری سمعک

باتری سمعک

فهرست مطالب

باتری سمعک یکی از نگرانی‌های دائمی بسیاری از بیماران دارای سمعک می‌باشد. ترس از تمام شدن باطری سمعک در طول یک سفر چند روزه در مواقعی که باتری اضافی به همراه ندارید، می‌تواند شبیه به یک کابوس باشد. در این مقاله سعی می‌نماییم تمامی اطلاعاتی که برای خرید باتری سمعک و استفاده از آن را لازم دارید، در اختیار شما قرار دهیم.

انواع باتری سمعک

خوشبختانه باتری‌های سمعک دارای تنوع زیادی نیستند و کلا به چهار نوع باتری تقسیم می‌شوند. برای تشخیص بهتر سایز باتری‌ها از رنگ‌های خاص استفاده می‌گردد و هر سایز باتری دارای یک رنگ خاص می‌باشد. تمامی سایز‌ها و رنگ‌ها در باتری‌های سمعک بین‌المللی هستند و شرکت و کشور سازنده نمی‌توانند آن‌ها را تغییر دهند.

  • باتری سایز 10 سمعک

باتری سایز 10 سمعک دارای رنگ زرد می‌باشد و برای سمعک‌های داخل‌گوشی و نامرئی و همچنین بعضی از سمعک‌های ریک استفاده می‌شود. باطری 10 بسته به مدل و تکنولوژی سمعک بین 3 الی 7 روز عمر می‌کند.

  • باتری سایز 312 سمعک

باتری سایز 312 سمعک با رنگ قهوه‌ای علامت‌گذاری شده‌است. باتری 312 برای بعضی سمعک‌های پشت‌گوشی کوچک (MiniBTE) ، مینی‌رایت (Mini RITE) و سمعک‌های داخل‌کانال (ITC) استفاده می‌گردد. طول عمر باتری 312 نسبت به باتری 10 بیشتر است و از طرفی دارای اندازه بزرگتر نیز می‌باشد. باتری 312 بین 3 تا 10 روز عمر می‌کند.

  • باتری سایز 13 سمعک

باتری سایز 13 سمعک دارای رنگ نارنجی می‌باشد. این باتری را می‌توان برای سمعک‌های پشت‌گوشی استفاده کرد. طول عمر باتری 13 در مقایسه با 312 بیشتر است و بین 6 الی 14 روز عمر می‌کند.

  • باتری سایز 675 سمعک

باتری سایز 675 سمعک دارای بزرگترین سایز در بین باتری‌های سمعک است و با رنگ آبی علامت‌گذاری شده‌است. این باتری برای سمعک‌های سوپرپاور یا اولتراپاور پشت‌گوشی که دارای قدرت بسیار زیادی هستند و برای کم‌شنوایی‌های شدید و عمیق تجویز می‌شوند، قابل استفاده است. طول عمر باتری سایز 675 از 9 تا 30 روز می باشد.

باتری سمعک
باتری سمعک

باتری سمعک چگونه کار می‌کند؟

در گذشته باتری‌های سمعک از نوع روی‌ ـ جیوه (Mercury_Zinc)بودند. به علت مشکلات و آسیب‌هایی که جیوه به سلامت انسان و طبیعت وارد می‌کند، در حال حاضر این باتری‌ها تولید نمی‌شوند و باتری‌های جیوه ـ هوا (Zinc_Air) جایگزین آنها شده‌اند.

سطح مثبت باتری بوسیله یک برچسپ رنگی که معرف سایز باتری است پوشیده شده‌است، این برچسپ همانطور که پیش‌تر گفته‌شد، دارای رنگ‌های آبی/زرد/نارنجی و قهوه‌ای می‌باشد. در ریز این برچسپ سوراخ‌های ریزی وجود دارد که به محض کندن برچسپ هوا وارد باتری می‌شود و اکسیژن هوا با زینک داخل باتری واکنش می‌دهد و زینک‌اکسید تولید می‌گردد و این زینک‌اکسید انرژی مورد نیاز باتری را تامین می‌کند.

بهتر است بعد از برداشتن برچسپ بین یک تا سه دقیقه صبر نمایید تا زینک باتری با اکسیژن هوا به خوبی واکنش نشان دهد سپس باتری را در داخل دستگاه قرار دهید. این عمل باعث کارایی بهتر و افزایش طول عمر باتری می‌گردد.

ولتاژ باتری سمعک چقدر است؟

باطری سمعک همانند باتری‌های دیگر با استفاده به مرور ضعیف نمی‌شود و تا لحظه آخر با ولتاژ 1.45 ولت انرژی تولید می‌کند و یکدفعه از کار میوفتد.

علت این کار این است که تغییر ولتاژ به برد سمعک آسیب می‌زند و در صورتیکه ولتاژ سمعک به مرور کاهش یابد، طول عمر مفید سمعک بسیار کاهش می‌یابد و از طرفی میزان خروجی صدا و کیفیت آن دچار تغییر می‌شود.

انواع مارک باتری سمعک

در حال حاضر شرکت‌های مختلفی باطری سمعک تولید می‌نمایند. باتری‌ ریوواک یا رایوواک (RAYOVAC) را می‌توان بهترین برند باتری سمعک دانست. باتری ریوواک سایز 10 و ریوواک سایز 312 از تمامی برند‌های دیگر طول عمر بیشتری دارند و در شرایط سخت آب و هوایی بهتر عمل می‌نمایند.

پس از باتری رایوواک باتری‌های سیگنیا (Signia)، دوراسل (Duracell)، اتیکن (Oticon)، برنافون (Bernafon)، ویدکس (Widex) و دی‌پاور (D power) در جایگاه بعدی هستند و می‌توان گفت که کیفیت همه آنها تقریبا شبیه به هم می‌باشد.

باید توجه داشت که ولتاژ باطری سمعک می‌بایست 1.45 ولت باشد و تمامی برند‌های تولیدی این اصل را رعایت می‌کنند. استفاده از باتری‌های متفرقه چینی و باتری‌های ساعت که دارای ولتاژی بالاتر یا پایین‌تر از 1.45 ولت هستند، در دراز مدت باعث آسیب‌رسیدن به برد و قطعات داخلی سمعک می‌گردد.

قیمت باتری سمعک

قیمت باتری سمعک بسته به برند تولیدی متفاوت است. در حال حاضر بیشترین قیمت باطری سمعک مربوط به مارک ریوواک است و باتری‌های دیگر از قیمت کمتری برخوردار هستند. فروشگاه لوازم‌جانبی سمعک صمیمی دارای کلیه باتری‌های سمعک موجود در ایران می‌باشد. در ادامه قیمت بعضی از باتری‌های موجود را به خدمت ارائه می‌دهیم.

قیمت باتری ریوواک سمعک

قیمت باتری سیگنیا سمعک

چگونه باتری سمعک را در داخل سمعک قرار دهیم؟

ابتدا برچسپ رنگی باتری جدا نمایید. با کندن برچسپ و ورود هوا به داخل باتری، باتری شروع به فعال‌شدن می‌کند.

بین 1 تا 3 دقیقه طول می‌کشد تا باتری به حداکثر شارژ خود برسد. بعد از آن می‌توانید آنرا را در داخل سمعک قرار دهید. توجه داشته‌باشید که باتری دارای دو قطب مثبت و منفی است و باید بدرستی در داخل سمعک قرار گرفته شود. سمتی از باتری که برچسپ بر روی آن چسپیده است قطب مثبت است. همچنین بر روی قطب مثبت علامت + نیز وجود دارد.

برای اینکه باطری سمعک را بدرستی در داخل سمعک قرار بدهید می‌بایست به درب‌باتری سمعک توجه نمایید.

بر روی درب‌باتری علامت مثبت و منفی وجود دارد و از روی آن می‌توان جهت قرار گرفتن آن در داخل سمعک را فهمید.

همچنین در صورتی که باتری را برعکس در داخل درب باتری قرار دهید، به خوبی جایگذاری نمی‌شود و درب‌باتری به سختی بسته می‌شود.

چگونه طول عمر باتری سمعک را افزایش دهیم؟

  • به محض جداشدن برچسپ از روی باتری، شروع به کارکردن می‌کند. حال چه در داخل سمعک باشد و چه نباشد، شارژ آن شروع به کم‌شدن می‌کند. درنتیجه تا زمانی که باتری قبلی شما تمام نشده‌است، برچسپ باتری جدید را جدا ننمایید.
  • باتری را محیط خشک نگه‌داری نمایید. در صورتیکه باتری در محیط مرطوب باشد، طول عمر آن کاهش می‌یابد.
  • در صورتیکه از سمعک استفاده نمی‌نمایید، درب باتری آن را باز کنید. این کار علاوه بر ذخیره انرژی باتری، باعث می‌شود که رطوبتی که در داخل آن جمع شده‌است، خشک شود و طول عمر باتری افزایش یابد.
  • پس از برداشتن برچسپ باتری بین 1 تا 3 دقیقه صبر نمایید تا هوا به تمامی باتری نفوذ کند و سپس از باتری استفاده نمایید.
  • باتری سمعک باید در دمای اتاق نگه‌داری شود. گرما باعث کاهش طول عمر آن می‌گردد. از طرفی قراردادن باتری در داخل یخچال به هیچ‌وجه باعث افزایش طول عمر آن نمی‌گردد.
  • باتری را همراه اشیاء فلزی همچون کلید و سکه قرار ندهید، زیرا با برخورد با باتری می‌توانند سبب خالی شدن شارژ آن بشوند.

بیرون آمدن اسید باتری سمعک

در بعضی مواقع به علت قرارگرفتن باتری سمعک در مکان مرطوب یا تمام‌شدن زمان انقضاء آن، بر روی باطری لایه‌ای سفیدرنگ یا خاکستری‌رنگ تشکیل می‌شود که اسید داخل باتری می‌باشد. درصورتیکه اسید را مشاهده کردید، باید باتری را دور بیاندازید و از استفاده از آن خودداری نمایید.

همچنین در مواردی که در مدت زمان طولانی از سمعک استفاده نمی نمایید باید باطری را از سمعک خارج نمایید، زیرا پس از تمام‌شدن باتری اسید آن شروع به ترشح‌شدن می‌کند. ترشح اسید باتری در داخل سمعک می‌تواند سبب خرابی دستگاه شود.

درصورتیکه اسید باتری سمعک با دست شما برخورد، باید چه کاری انجام دهید؟

در صورتیکه اسید باتری با دست شما برخورد کرد، نباید نگران باشید. زیرا اسیدی قوی نیست و مگر در افرادی که حساسیت پوستی دارند، در سایر افراد اصلا جای نگرانی ندارد و تنها ممکن است باعث سوزش پوست شما بشود.

بهتر است که برای احتیاط در هر صورت موارد زیر را انجام دهید تا دچار مشکلات پوستی نشوید.

  • با استفاده از یک پارچه خیس تمامی مناطقی که با اسید باتری تماس داشته‌است را پاک نمایید.
  • در صورتیکه انگشتر، گردنبند، لباس یا هر وسیله دیگری که با اسید باتری در ارتباط بوده‌است را استفاده می‌کنید، آن‌را قبل از استفاده باید بشورید.
  • منطقه‌ای از بدن را که با اسید باتری در تماس‌ بوده‌است به مدت 5 تا 15 دقیقه با آب سرد شست‌و‌شو دهید.
  • در صورتیکه پس از انجام‌دادن مراحل بالا باز هم احساس سوزش پوستی داشتید، از یک پماد کورتون موضعی همچون هیدروکورتیزون بر روی محل سوزش استفاده نمایید.

خرید باتری سمعک

خرید باتری سمعک باید با دقت و حساسیت بالا انجام بگیرد.

استفاده از باتری غیراستاندارد و متفرقه به علت ولتاژ نامناسب می‌تواند به برد و قطعات داخلی دستگاه آسیب بزند و طول عمر دستگاه شنوایی را بشدت کاهش بدهد.

خرید باطری سمعک می‌بایست از کلینیک‌های شنوایی معتبر صورت بگیرد.

فروشگاه اینترنتی سمعک صمیمی دارای کلیه باتری‌های سمعک اورجینال در تمامی سایزها می‌باشد. بیماران گرامی برای خرید باتری به صورت سفارش اینترنتی و حضوری می توانند به بخش فروشگاه مراجعه نمایند.

در صورت قورت‌دادن باتری سمعک باید چه کاری انجام دهیم؟

قورت‌دادن باتری سمعک یک مورد اورژانسی پزشکی است و فرد باید فورا به اورژانس منتقل شود.

در صورتیکه کودک شما باتری را قورت دهد تا قبل از رسیدن به اورژانس هر 10 دقیقه دو قاشق غذاخوری عسل به او بدهید. خوردن عسل باعث می شود که زخم داخلی ناشی از خوردن باتری دیرتر اتفاق بیوفتد.

توجه داشته باشید که عسل مانع از مشکلات ناشی از خوردن باتری نمی‌شود و تنها این مشکلات را به تعویق می‌اندازد.

خوردن باتری می‌تواند سبب سوختگی و زخم داخلی و همچنین خونریزی داخلی شود که حتی می‌تواند منجر به از دست‌دادن جان فرد گردد.

اگر فردی که باتری را قورت داده‌است کودک زیر یکسال است، باید از وی عکس‌برداری با اشعه ایکس گرفته‌شود تا محل باتری مشخص شود.

در صورتیکه باتری در مری گیر کرده‌باشد، باید سریعا خارج گردد.

در کودکان بزرگتر می‌توان با استفاده از روش آندوسکوپی باتری را از بدن خارج نمود. در صورتیکه مطمئن نیستید که کودک شما باتری را قورت‌ داده‌است یا نه، باید به علائم کودک توجه نمایید.

خس‌خس کردن سینه، استفراغ، مشکل در بلعیدن، درد قفسه‌سینه، افزایش آب دهان و حالت تهوع در هنگام خوردن و نوشیدن می‌تواند از علائم قورت‌دادن باتری سمعک باشد.

در صورت قورت‌دادن باتری سمعک سریعا باید به اورژانس مراجعه نمایید.

چرا باتری سمعک من زود تمام می‌شود؟

زود تمام‌شدن باتری می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. اولین دلیل می‌تواند تمام‌شدن تاریخ انقضاء آن باشد و یا اینکه نزدیک به تاریخ انقضاء باشد. قراردادن باتری در مکان‌های مرطوب یا گرم نیز می‌تواند سبب کاهش طول عمر آن شود.

به یاد داشته‌باشید که با جداکردن برچسپ، باتری شروع به مصرف‌شدن می‌کند. درنتیجه تا زمانی که باتری قبلی شما تمام نشده است، از کندن برچسپ باتری جدید خودداری نمایید.

یکی از دلایل دیگر کم‌شدن طول‌عمر باتری، قدیمی بودن سمعک می‌باشد. به صورت کلی سمعک‌ها هر ساله به علت فرسوده‌تر شدن قطعات و برد به میزان 10% انرژی بیشتری را نسبت به قبل مصرف می‌نمایند. درنتیجه طبیعی است که سمعک‌ شما نسبت به سال گذاشته مصرف باتری بیشتری داشته‌باشد.

باتری سمعک چقدر عمر می‌کند؟

باتری سمعک معمولا بین 3 تا 30 روز کار می‌کند. کمترین طول عمر مربوط به باتری شماره 10 می‌باشد، زیرا این باتری دارای کوچکترین سایز می‌باشد و بیشترین طول عمر مربوط به باتری شماره 675 است که بزرگترین سایز را دارد.

هرچه سمعک شما پیشرفته‌تر و دارای امکانات بیشتری از جمله بلوتوث باشد، مصرف انرژی بیشتری نیز خواهد داشت. سمعک‌های آنالوگ دارای کمترین میزان مصرف باتری و سمعک‌های فراهوشمند دارای بیشترین میزان مصرف باتری می‌باشند.

انواع سایز باتری سمعک

باتری‌های سمعک دارای 4 سایز می‌باشند. البته یک سایز هم به عنوان سایز 5 و با رنگ قرمز وجود دارد که استفاده زیادی ندارد.

باتری سمعک سایز 10 دارای اندازه 5.8 × 3.8 میلی‌متر است.

باتری سمعک سایز 312 دارای اندازه 7.9 × 3.8 میلی‌متر است.

باتری سمعک سایز 13 دارای اندازه 7.9 × 5.4 میلی‌متر است.

باتری سمعک سایز 675 دارای اندازه 11.6 × 5.4 میلی‌متر است.

انواع رنگ باتری سمعک

باتری‌های سمعک دارای 5 رنگ می‌باشند.

  • قرمز: باتری شماره 5
  • نارنجی: باتری شماره 13
  • قهوه ای: باتری شماره 312
  • آبی: باتری شماره 675
  • زرد: باتری شماره 10

چگونه بفهمیم که زمان تعویض باتری سمعک است؟

هنگامی که باطری سمعک نزدیک به تمام‌شدن باشد، دستگاه شروع به بوق‌زدن می‌کند و شما متوجه زمان تعویض باطری می‌شوید. در صورتیکه سمعک شما بوق نزند، باید از باتری‌تستر سمعک استفاده نمایید. باتری تستر وسیله‌ای است که با استفاده از آن می‌توان میزان عمر باقی‌مانده باتری را فهمید. برای خرید باتری‌تستر می‌توانید به بخش فروشگاه سایت مراجعه نمایید.

باتری کاشت‌حلزون شنوایی

دستگاه کاشت‌حلزون‌شنوایی برای کار کردن نیازمند باتری می‌باشد. باتری دستگاه کاشت دو نوع شارژی و یکبارمصرف می‌باشد.

باتری کاشت شارژی در هر برند از دستگاه مخصوص به خود است و در صورتیکه باتری دستگاه خراب شود، می‌بایست از همان نوع باتری را دوباره برای دستگاه استفاده کرد.

باتری دستگاه کاشت‌حلزون یک‌بار مصرف توسط شرکتهای مختلفی تولید می‌شود. مزیت باتری‌های یکبارمصرف این است که می‌توان آن‌ها را برای تمامی مدل‌های دستگاه کاشت استفاده نمود.

در حال حاضر بهترین برند باتری یکبارمصرف دستگاه کاشت‌حلزون مارک ریواک rayovac می‌باشد.

برای خرید باتری دستگاه کاشت‌حلزون می توانید به این لینک مراجعه نمایید.

2 پاسخ

  1. بازتاب: majid
    1. سلام
      بله باتری کاشت‌حلزون هم قطب مثبت و منفی داره
      سمت تخت باتری قطب مثبت و سمت دیگه قطب منفی است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به اشتراک گذاری نوشته

فیسبوک
توییتر
لینکداین
تلگرام
واتس‌آپ
ایمیل
بیشتر بخوانید

راه‌های ارتباطی

همه روزه
ساعت ۹:۰۰ الی ۱۴:۰۰ و ۱۶:۰۰ الی ۲۰:۰۰