سمعک مانند هر وسیله الکترونیکی دیگر برای کار کردن به انرژی الکتریکی احتیاج دارد. این انرژی به دو صورت تامین میگردد.
- باتری یکبار مصرف
- باتری قابلشارژ
باتریهای یکبارمصرف دارای 4 سایز 10 به رنگ زرد، 312 به رنگ قهوهای، 13 به رنگ نارنجی و 675 به رنگ آبی هستند و بسته به سایز از 3 روز تا یک ماه کار میکنند و پس از آن میبایست تعویض گردند.
باتری سمعک قابلشارژ نیازی به تعویض ندارد و پس از تمامشدن باتری میتوان دوباره آنرا شارژ کرد و از آن استفاده نمود. در ادامه به معرفی انواع باتری قابلشارژ سمعک میپردازیم.
باتری سمعک قابلشارژ NiMH
باتری سمعک قابل شارژ NIMH (نیکلمتالهیبرید) بیشتر از یک دهه است که در سمعکها استفاده میگردد. مزیت باتریهای NIMH این است که میتوانن در داخل سمعک نیز شارژ شوند و نیازی به درآوردن آنها نیست.
باتریهای نیکلمتالهیبرید در مقایسه با باتریهای یکبار مصرف ضعیفتر هستند و انرژی کمتری را میتوانند فراهم کنند.
باتریهای NIMH برای سمعکهای دیجیتالی و هوشمند جدید مناسب نیستند و به علت مصرف بالای این سمعکها نمیتوانند انرژی لازم برای کار یک روز سمعک را فراهم نمایند و در کمتر از یک روز شارژ آنها خالی میشود.
برای خرید باتری قابلشارژ میتوانید به این لینک مراجعه نمایید.
این باتری را میتوان برای سمعکهای آنالوگ و دیجیتریم استفاده نمود.
نکته دیگر در مورد باتریهای NIMH این است که با مرور زمان کارایی خود را از دست میدهند و میبایست هر ساله با باتری جدید تعویض گردند. در دماهای بالای 40 درجه نیز تا 1/3 کارایی و بازده خود را از دست میدهند.
باتری سمعک قابلشارژ Silver_zinc
باتری سمعک قابلشارژ Silver_zinc نوع جدیدی از باتری سمعک قابل شارژ است که میتواند انرژی لازم را برای کارکرد یکروزه سمعک فراهم کند.
باتریهای Silver_zinc دقیقا همانند باتریهای یکبارمصرف هستند و در داخل سمعک فیکس نیستند و میتوان آنها را از سمعک خارج کرد.
مزیت این کار این است که هنگامیکه باتری سمعک موقع کار کردن سمعک خالی شود، میتوان باتری سمعک را تعویض کرد و نیازی به زدن سمعک به شارژر نیست.
باتری سمعک قابلشارژ Lithium_Ion
باتری سمعک قابلشارژ Lithium_Ion جدیدترین باتری قابلشارژ سمعک است که به بازار عرضه شدهاست. باتریهای لیتیومـیون در حال حاضر به غیر از سمعک برای موبایل ، لپتاپ و سایر لوازم الکترونیکی شارژی نیز استفاده میگردند.
باتریهای لیتیومیون میتوانند انرژی لازم برای کارکرد یکروزه سمعک را فراهم نمایند. این باتریها در داخل سمعک جایگذاری میشوند و نمیتوان آنها را از سمعک خارج و تعویض نمود.
طول عمر باتری سمعک لیتیومیون بسیار زیاد است و میتواند چندین سال بدون مشکل انرژی لازم را برای سمعک فراهم نماید.
با 20 دقیقه شارژکردن این نوع باتری میتوان تا 4 ساعت از سمعک استفاده نمود.
با 4 ساعت شارژ کردن میتوان یک روز کامل از سمعک استفاده نمود. بهتر است که هر شب قبل از خواب سمعک را به شارژر متصل نمایید.
مزیت استفاده از باتری سمعک قابلشارژ
باتریهای سمعک قابلشارژ دارای مزیتهای زیادی هستند که در ادامه به آنها اشاره مینماییم.
طولعمر طولانی
باتریهای قابلشارژ جدید که لیتیومیون نام دارند، طول عمری طولانی دارند و میتوانند تا چندینسال قابلشارژ باشند.
ایمنیبیشتر برای کودکان
مزیت دیگری که باتریهای لیتیومیون دارند، این است که در داخل سمعک جایگذاری میشوند و نمیتوان آنها را از سمعک خارج نمود.
این مزیت برای نوزادان و کودکان بسیار عالی است. زیرا بعضی از نوزادان و کودکان باتری سمعک را همچون آبنبات میبینند و آنرا قورت میدهند ولی باتریهای قابلشارژ را به دلیل اینکه در داخل سمعک جایگذاری شدهاند، نمیتوانند خارج نمایند و آنرا قورت دهند.
استفاده راحتتر برای افرادی که مشکلات حرکتی دارند
تعویض باتری سمعک برای افرادی که مشکلات حرکتی در ناحیه دست دارند و همچنین سالمندان میتواند سخت باشد.
درنتیجه برای این بیماران بهتر است که از سمعکهای شارژی استفاده نمود که مشکل تعویض باتری را ندارند.
سازگاری با محیطزیست
باتریهای یکبارمصرف پس از خالی شدن انرژی باید با باتری جدید تعویض شوند و باتری خالی دورانداخته شود.
باتریهای شارژی این مشکل را دارند و یک باتری شارژی می تواند تا چند سال استفاده گردد. به همین دلیل باتریهای قابلشارژ سبب تخریب محیطزیست نمیشوند.