سمعک بلوتوثی

سمعک بلوتوثی

فهرست مطالب

سمعک بلوتوثی یا سمعک بلوتوث‌دار چند سالی است که به سمعک‌های تولیدشده در دنیا اضافه شده است. ترویج روزافزون تکنولوژی‌های وایرلس و بلوتوثی برای دستگاهای هوشمند ازجمله گوشی، تبلت، رایانه، تلویزیون که به صورت روزمره با آن‌ها سروکار داریم باعث شده‌است که شرکت‌های سازنده سمعک به فکر ساخت سمعک‌های بلوتوثی و وایرلس بیوفتند.

با استفاده از سمعک‌های بلوتوثی بیمار می‌تواند به دستگاهای هوشمندی که به صورت روزانه با آن‌ها سروکار دارد، متصل شود و صدای دستگاه را مستقیما از سمعک بشنود و یا اینکه با استفاده از دستگاه صدا و برنامه‌های سمعک را تنظیم نماید.

توسعه دهندگان تکنولوژی سمعک همیشه به دنبال راه های جدید و بهبود یافته برای بهتر و مفیدتر کردن استفاده از سمعک در زندگی مردم هستند. اتصال بی سیم، مانند بلوتوث، به افراد این امکان را می دهد که سمعک های خود را به دستگاه های مختلف متصل کنند تا کیفیت صدا را به طور مستقیم از منبع صدا بشنوند.

سمعک‌های بلوتوثی به چه دستگاهایی متصل می‌شوند؟

سمعک های دارای بلوتوث را می توان به صورت مستقیم و بی‌سیم یا از طریق لوازم جانبی استریم بی‌سیم به دستگاه هایی مانند تلویزیون، تلفن همراه، تبلت و سیستم های FM متصل کرد.

چه مدل سمعک‌هایی دارای بلوتوث هستند؟

فناوری بلوتوث مانند اینترنت بی‌سیم عمل می‌کند و صداها از طریق یک سیگنال الکترونیکی نامرئی ارسال می‌شوند.تکنولوژی بلوتوث با اکثر مدل‌های سمعک، از جمله پشت گوشی (BTE)، mini BTE، داخل گوشی (ITE) و داخل کانال (ITC) و ریک (RIC) سازگار است.

در حال حاضر تنها در سمعک‌های داخل‌گوشی نامرئی (CIC و IIC) تکنولوژی اتصال مستقیم بلوتوثی وجود ندارد و دلیل این امر محدود بودن فضای داخلی این سمعک‌های می‌باشد. سمعک‌های بلوتوثی در داخل خود دارای قطعه‌ی بلوتوث می‌باشند و در سمعک‌های نامرئی داخل‌گوشی به علت سایز کوچکی که دارند، امکان تعبیه قطعه بلوتوث وجود ندارد.

اواخر سال 2022 شرکت اتیکن کوچکترین سمعک داخل‌گوشی که مجهز به بلوتوث بود را به نام سمعک OWN تولید کرد.

سمعک OWN اتیکن یکی از پیشرفته‌ترین سمعک‌های داخل‌گوشی دنیا می‌باشد و بنا به گفته شرکن اتیکن در اکثر بیماران می‌توان سمعک را به صورت نامرئی ساخت.

در حال حاضر یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه سمعک‌های بلوتوثی شرکت فوناک سوییس می‌باشد. سمعک‌های سری مارول و پارادایس فوناک را می‌توان مستقیم و بدون واسطه به گوشی‌های اندروید و آیفون متصل کرد.

سمعک‌های سری X و NX سیگنیا و یا زیمنس نیز می‌توانند با واسطه به گوشی متصل شوند. البته سمعک‌های سری X را می‌توان بدون واسطه به گوشی‌های دارای سیستم عامل IOS (آیفون) متصل کرد. سمعک‌های نسل AX سیگنیا که فناوری جدیدتری دارند، مستقیما به گوشی متصل می‌شوند.

مزایا و معایب سمعک بلوتوثی

مانند هر دستگاه هوشمند دیگری سمعک‌های بلوتوثی دارای مزایا و معایب خود می‌باشند. معایب سمعک‌های سمعک‌های بلوتوثی بسیار کم هستند و در حال حاضر اکثرا برطرف شده‌اند.

معایب سمعک‌های بلوتوثی

  • مصرف باتری بیشتر : سمعک‌های بلوتوثی به علت اینکه باید به یک دستگاه دیگر متصل شوند، باتری بیشتری نسبت به سمعک‌های غیربلوتوثی مصرف می‌کنند. مشکل مصصرف باتری زیاد سمعک‌های بلوثوتی با تولید سمعک‌های شارژی برطرف شده‌است. البته مصرف باتری در مقابل مزایایی که سمعک بلوتوثی دارد، به هبچ‌وجه دیده‌ نمی‌شود.
  • سمعک‌های نامرئی دارای بلوتوث نیستند : سمعک‌های داخل‌گوشی نامرئی مجهز به سیستم بلوتوث و اتصال مستقیم نیستند. البته همانطور که در بالا گفته‌شد، از اواخر سال 2022 شرکت اتیکن تولید سمعک‌های داخل‌گوشی تقریبا نامرئی که امکانات بلوتوثی داشته‌باشند را شروع کرده‌است.

مزایای سمعک بلوتوثی

مزایایی که سمعک‌های بلوتوثی دارند، بسیار زیاد هستند . در حدی که معایب این سمعک‌ها اصلا به چشم نمی‌آید.

  • اتصال سمعک به تجهیزات هوشمند

سمعک‌های بلوتوثی را می‌توان مستقیما یا بوسیله یک دستگاه رابط به وسایل هوشمند از جمله گوشی همراه و تلویزیون متصل کرد. در گذشته سمعک‌ها نمی‌توانستند مستقیما به گوشی متصل شوند و حتما می‌بایست که از یک رابط برای اتصال آن به تلفن استفاده کرد. ولی در چند سال اخیر و با پیشرفت چشمگیری که در سمعک‌های بلوتوثی بوجود آمده‌است، می‌توان بسیاری از سمعک‌های بلوتوثی را مستقیما به گوشی متصل کرد.

در این حالت بلوتوث سمعک همچون یک هندزفری بی‌سیم عمل می‌کند و صدای گوشی را مستقیما و بدون نویز به سمعک می‌رساند. اکثر افرادی که دارای کم شنوایی‌های شدید هستند، در شنیدن صدای مکالمات تلفنی و صدای تلویزیون مشکل دارند. اتصال سمعک به این دستگاها و شنیدن مستقیم صدای این وسایل از سمعک باعث می‌شود که این مشکل به صورت کامل رفع گردد.

  • تنظیم سمعک از راه دور

سمعک‌های بلوتوثی را می‌توان بوسیله اپلیکیشن گوشی تنظیم کرد. همچنین می‌توان با استفاده از GPS موقعیت مکانی سمعک را در صورت گم شدن پیدا کرد.

در سمعک‌های جدید همچنین امکان تنظیم سمعک توسط شنوایی‌سنج از راه دور نیز اضافه شده‌است.

سمعک GPS دار
سمعک GPS دار

قیمت سمعک بلوتوثی

قیمت سمعک بلوتوثی بسته به نوع شرکت سازنده و نوع بلوتوث متفاوت است. در حال حاضر قیمت سمعک‌های بلوتوثی و وایرلس از 3 میلیون تومان به بالا می‌باشند. قیمت سمعک‌ بلوتوثی که با استفاده از دستگاه رابط به گوشی متصل می‌شود در مقایسه با سمعکی که مستقیما به گوشی متصل شود، کمتر است.

به صورت کلی هر چه امکانات و تکنولوژی سمعک بالاتر باشد، قیمت سمعک بیشتر می‌شود.

کلینیک سمعک صمیمی دارای طریف وسیعی از سمعک‌های بلوتوثی از برند‌های مختلف می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راه‌های ارتباطی

همه روزه
ساعت ۹:۰۰ الی ۱۴:۰۰ و ۱۶:۰۰ الی ۲۰:۰۰