سمعک کودکان

سمعک کودکان

فهرست مطالب

سمعک کودکان در مقایسه با بزرگسالان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کودکان در مرحله حساس زبان‌آموزی و یادگیری مهارت‌های لازم برای زندگی قرار دارند و در صورتیکه کودک کم‌شنوا از سمعک استفاده نکند و یا اینکه از سمعک نامناسب استفاده نماید، اثرات مخرب این کار می‌تواند تمامی زندگی آتی کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

بنابراین در صورتیکه کودک شما دارای کم‌شنوایی می‌باشد، لازم است که نسبت درمان و توانبخشی کم‌شنوایی کودک خود حساسیت ویژه‌ای داشته‌باشید و از بهترین و جدیدترین سمعک‌های مخصوص کودکان استفاده نمایید.

مراحل تجویز سمعک کودکان و نوزادان

اولین مرحله در تجویز سمعک برای کودکان و نوزادان مرحله تشخیص دقیق میزان کم‌شنوایی می‌باشد.

مرحله تشخیص درصد کم‌شنوایی مهمترین قسمت در تجویز سمعک می‌باشد.

در صورتیکه افت شنوایی نوزاد یا کودک در مرحله تشخیص اشتباه محاسبه شود، تمامی مراحل بعدی تجویز سمعک را تحت‌ تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری را به کودک وارد نماید.

برای تشخیص میزان افت‌ شنوایی می‌بایست به مراکز شنوایی‌سنجی مراجعه نمایید.

کلینیک‌های شنوایی‌سنجی با انجام تست‌های پایه و پیشرفته تشخیصی الکتروفیزیولوژی شنوایی به بررسی سیستم شنوایی نوزاد یا کودک می‌پردازند و اطلاعات جامعی در مورد میزان شنوایی به دست می‌آورند.

متخصین شنوایی برای تشخیص کم‌شنوایی کودک به یک تست اکتفا نمی‌کنند و برای اطمینان یک مجموعه تست شنوایی را با هم انجام می‌دهند.

تست‌هایی که در روند تشخیص کم‌شنوایی کودک استفاده می‌شوند، شامل موارد زیر می‌باشند.

متخصص شنوایی با توجه به شرایط و سن کودک مجموعه‌ای از تست‌های فوق را انجام می‌دهد.

همان‌گونه که قبلا نیز اشاره شد، مرحله تشخیص کم‌شنوایی بسیار مهم است و بهتر است که حداقل دو دفعه و در دو مرکز شنوایی جدا آزمون‌هایی تشخیصی شنوایی را تکرار نمایید تا خطای احتمالی میزان درصد کم‌شنوایی به حداقل برسد.

پس از آنکه درصد کم‌شنوایی کودک دقیق تشخیص داده‌شد، نوبت تجویز سمعک مناسب فرا می‌رسد.

بهترین سمعک برای کودکان

سمعک کودکان

بهترین سمعک برای کودکان چه سمعکی است؟

این سوالی است که اکثر والدین از ما می‌پرسند. جواب به این سوال بستگی به پارامتر‌های مختلفی دارند و نمی‌توان از یک سمعک به عنوان بهترین سمعک استفاده کرد.

عوامل زیر می‌توانند در انتخاب بهترین نوع سمعک دخیل باشند.

  • نوع کم‌شنوایی
  • میزان کم‌شنوایی
  • سن
  • بودجه

نوع کم‌شنوایی کودک

اولین عاملی که در انتخاب بهترین سمعک برای کودک یا نوزاد شما دارای اهمیت است، نوع کم‌شنوایی می‌باشد.

کم‌شنوایی می‌تواند سه نوع زیر می‌باشد.

  • حسی‌عصبی: در کم‌شنوایی حسی‌عصبی (Sensorineural) حلزون و عصب شنوایی دارای مشکل دارند.
  • انتقالی: در کم‌شنوایی انتقالی(Conductive) سیستم شنوایی در گوش خارجی یا گوش میانی دارای مشکل هستند.
  • آمیخته: کم‌شنوایی آمیخته (Mix) ترکیبی از دو نوع کم‌شنوایی حسی‌عصبی و انتقالی می‌باشد.

هر نوع کم‌شنوایی نیازمند نوع خاصی از سمعک می‌باشد که طبق نظر شنوایی‌شناس تجویز می‌شود. به عنوان مثال کودکی که افت شنوایی انتقالی داشته باشد، باید از سمعک استخوانی استفاده نماید.

میزان کم‌شنوایی کودک

میزان کم‌شنوایی یکی از عوامل مهم در انتخاب بهترین سمعک برای کودک می‌باشد. سمعک‌ها دارای قدرت‌های خروجی متفاوتی هستند و برای هر کم‌شنوایی باید سمعک با قدرت مناسب تجویز شود. در صورتیکه قدرت سمعک کمتر از میزان کم‌شنوایی باشد، کودک نمی‌تواند صداها را بدرستی بشنود و در صورتیکه صدای سمعک بیشتر از میزان افت‌شنوایی باشد، به باقی‌مانده شنوایی نوزاد یا کودک ضربه می‌زند.

شنوایی‌شناس بر اساس تست‌های تشخیصی که از کودک شما گرفته است، سمعک با قدرت مناسب را برای کودک شما تجویز می‌نماید.

سن کودک

سن کودک یک عامل تعیین‌کننده در انتخاب سمعک می‌باشد. به عنوان مثال اگر سن کودک زیر پنج سال باشد و افت شنوایی او به گونه‌ای باشد که بتواند از هر سه نوع سمعک داخل‌گوشی ، پشت‌گوشی و ریک استفاده نماید، شنوایی شناس سمعک پشت‌گوشی را برای او تجویز می‌نماید. زیرا کودک ممکن است که سمعک داخل‌گوشی را قورت دهد و یا اینکه آنرا گم کند.

در صورتیکه سمعک پشت‌گوشی مشکل قورت‌دادن را ندارد و می‌توان آنرا با استفاده از گیر نگه‌دارنده به لباس کودک متصل کرد تا گم نشود. برای سمعک ریک نیز به علت اینکه بسیار ظریف است و امکان خرابی دارد و همچنین کانال گوش کودک در این سن کوچک است و امکان دارد رسیور سمعک در داخل گوش بدرستی جایگذاری نشود، بهتر است که در این سن تجویز نشود.

بودجه

عاملی که کمتر به آن توجه می‌شود، بودجه بیمار برای خرید سمعک است. در نهایت ما بر اساس مقدار بودجه‌ای که بیمار می‌تواند برای خرید سمعک هزینه کند، سمعک را برای وی تجویز می‌کنیم.

در مواقعی که بودجه بیمار محدود باشد و نتواند سمعک مورد نظر ما را خریداری کند، با توجه به میزان بودجه بهترین سمعک را در این محدوده قیمتی برای وی تجویز می‌کنیم.

قیمت سمعک کودکان

قیمت سمعک کودکان و نوزادان با قیمت سمعک بزرگسالان تفاوتی ندارد.

در واقع سمعک کودکان همان سمعک بزرگسالان است ولی نوع تنظیمات آن متفاوت است که این تنظیمات توسط شنوایی‌شناس بر روی سمعک اعمال می‌شود.

در حال حاضر کمترین قیمت سمعک مبلغ 2 میلیون تومان می‌باشد که مربوط به سمعک‌های رده‌پایین می‌باشد.

هر چه تکنولوژی سمعک بالاتر باشد، سمعک قیمتی بیشتری خواهد داشت.

بیشترین قیمت سمعک متعلق به سمعک‌های هوشمند وایرلس می‌باشد.

سمعک کودکان باید چه ویژگی داشته باشد؟

ویژگی و امکاناتی که سمعک تجویزی برای نوزاد یا کودک دارد در مقایسه با سمعک بزرگسالان باید بیشتر باشد.

نوزاد یا کودک در سنین حساس یادگیری زبان می‌باشد درنتیجه باید تمامی صداهای گفتاری و محیطی را با جزئیات کامل بشنود تا گفتاری شبیه به یک فرد با شنوایی طبیعی داشته‌باشد.

  • سمعک کودکان باید دارای سیستم حذف فیدبک (صوت‌زدن) پیشرفته باشد.
  • به دلیل اینکه امکان دارد که کودک سمعک را در دهانش قرار دهد یا اینکه موقع بازی‌کردن با آب یا عرق‌کردن آن را خیس کند، بهتر است که سمعک کودک ضدآب باشد.
  • در کم‌شنوایی‌های شدید سمعک می‌بایست دارای سیستم انتقال فرکانسی باشد. بیماران دارای افت‌شنوایی زیاد امکان وجود مناطق مرده حلزونی در گوش را دارند. سیستم انتقال فرکانسی، فرکانس‌های قسمت‌های مرده را به مناطقی از حلزون که سالم هستند، انتقال می‌دهد.

سمعک کودکان می‌بایست وایرلس و بلوتوث‌دار باشد. با استفاده از سیستم وایرلس می‌توان سمعک کودک را تلویزیون و دستگاهای دارای بلوتوث متصل کرد یا برای کلاس درس کودک از میکروفون از راه دور استفاده نمود.

سیستم وایرلس باعث می‌شود که دو سمعک گوش چپ و راست به یکدیگر متصل شوند و با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند.

برای آشنایی بیشتر با امکانات سیستم وایرلس می‌توانید مقاله لوازم‌جانبی سمعک را مطالعه نمایید.

همچنین می‌توانید برای خرید لوازم‌جانبی سمعک به بخش فروشگاه سایت مراجعه نمایید.

  • قالب سمعک گوش کودک باید از نوع نرم باشد. استفاده از قالب گوش سخت برای نوزاد یا کودک می‌تواند سبب ناراحتی گوش و پس زدن سمعک از طرف کودک شود. بنابراین بهتر است که از قالب نرم استفاده شود. قالب نرم ویژگی دیگری که دارد این است که حالت کیپی بهتری در گوش دارد و در کم‌شنوایی های شدید امکان ایجاد فیدبک یا همان صوت زدن سمعک کمتر می‌شود.

تنظیم سمعک کودکان

سمعک کودکان

تنظیم سمعک نوزادان و کودکان در مقایسه با بزرگسالان از پیچیدگی بیشتری برخوردار است.

نوزادان و کودکان در سنین حساس زبان‌آموزی قرار دارند و هر گونه تنظیم اشتباه سمعک می‌تواند آینده کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

تنظیم سمعک کودک حتما باید توسط شنوایی‌شناس انجام بگیرد.

نکته مهم دیگر در تجویز سمعک کودکان، ارزیابی دوره‌ای شنوایی کودک و صدای سمعک می‌باشد.

کودک هر سه ماه یکبار باید تحت آزمایش دوباره قرار بگیرد و در صورت تغییر میزان شنوایی، سمعک دوباره تنظیم بشود.

همچنین رشد گفتاری کودک باید توسط گفتاردرمان بررسی شود و در صورتیکه پیشرفت گفتاری کودک مطابق با سن او نباشد، سمعک توسط شنوایی‌شناس بررسی و تنظیم شود.

نکات سمعک کودکان

والدین دارای کودک کم‌شنوا باید نکاتی را در مورد استفاده از سمعک رعایت نمایند تا سمعک حداکثر استفاده خود را برای کودک داشته‌باشد و گفتار کودک همچون یک کودک با شنوایی نرمال شکل بگیرد.

در ادامه نکات مهم در استفاده و نگه‌داری از سمعک کودکان را بیان می‌نماییم.

بررسی روزانه سمعک

نوزادان و کودکان در سنین پایین توانایی اینکه به والدین ابراز کنند که سمعکی که استفاده می‌کنند دارای مشکل است را ندارند. درنتیجه والدین می‌بایست روزانه حداقل 2 دو بار سمعک کودک را بررسی نمایند.

برای بررسی سمعک ابتدا سمعک را در دست خود روشن نمایید و دست خود را مشت کنید. باید صدای سوت‌زدن سمعک را بشنوید. این صدا به منزله کار‌کردن سمعک است.

در حالتیکه سمعک صدا نداشته‌باشد، ابتدا میزان شارژ باتری سمعک را با استفاده از باتری‌تستر بررسی نمایید. اگر شارژ باتری تمام شده‌بود، آنرا تعویض نمایید.

در مواردی که سمعک بر روی گوش نوزاد یا کودک سوت می‌زند، باید شلنگ و قالب سمعک را چک نمایید. هر گونه سوراخ یا شکستگی شلنگ سمعک یا قالب سمعک می‌تواند سبب سوت‌زدن سمعک شود.

در این موارد می‌بایست برای تعویض شلنگ یا قالب سمعک به شنوایی‌شناس مراجعه نمایید. اگر شلنگ یا قالب سوراخ نباشد، امکان دارد که به علت رشد گوش کودک، قالب سمعک کوچک شده‌باشد و می‌بایست دوباره قالب‌گیری از گوش کودک صورت بگیرد.

برای یادگیری سایر روش‌های عیب‌یابی و تعمیر سمعک می‌توانید مطلب تعمیر سمعک را مطالعه نمایید.

بررسی پیشرفت‌ زبانی کودک

والدین باید مطابق با برنامه‌ای که از طرف گفتاردرمان به آنها ارائه‌ می‌شود پیشرفت زبانی کودک را بررسی نمایند. در مواردی که کودک در یک دوره زمانی مطابق با برنامه از پیش تعیین‌شده پیشرفت نکند، می‌بایست برای ارزیابی و تنظیم دوباره سمعک به شنوایی‌شناس مراجعه نمایید.

لوازم‌جانبی سمعک کودکان

لوازم‌جانبی سمعک

لوازم‌جانبی سمعک کودکان تاثیر بسیار زیادی در رضایت از سمعک دارد.

دو نوع لوازم‌جانبی برای سمعک وجود دارد.

لوازم‌جانبی سمعک الکترونیکی

تجهیزات‌جانبی سمعک الکترونیکی شامل رابط تلویزیون و سمعک، رابط موبایل و سمعک، ریموت‌کنترل سمعک، رطوبت‌گیر برقی سمعک و شارژر سمعک می‌شوند.

لوازم‌جانبی سمعک غیر الکترونیکی

وسایل‌جانبی سمعک غیر الکترونیکی سمعک برای کودکان شامل رطوبت‌گیر سمعک، گیره‌ نگه‌دارنده سمعک، ست نظافت سمعک، کیف سمعک و پوار نظافت سمعک می‌باشد.

برای آشنایی بیشتر با لوازم‌جانی سمعک و کاربرد هر کدام از آن‌ها می‌توانید به مطلب لوازم‌جانبی سمعک را مطالعه نمایید.

جهت خرید لوازم‌جانبی سمعک می‌توانید به بخش فروشگاه سایت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راه‌های ارتباطی

همه روزه
ساعت ۹:۰۰ الی ۱۴:۰۰ و ۱۶:۰۰ الی ۲۰:۰۰